80後, 想打篇文, 紀錄呢30年發生過既事

628 回覆
723 Like 70 Dislike
仲有時間追
男人四十先決定高度
加油
你任由樓主呢d成功人仕放負,其實好傷害一班真正喺社會中低層掙扎嘅巴絲

連登係失敗者聯盟,搵人傾都睇場合呀
一個中產,有樓有仔女有老婆有事業,走入班乞兒堆中講到自己好慘
咁班乞兒仲有咩生存意義
一人一句俾樓主囉

樓主 ,你都唔係好差姐

收得皮未?
我依家local做左年幾 要再做多幾耐second tier先有機mid join到big4
仲有打算考完牌讀個accounting master洗底 其實有冇用
加速
真係燥.
可唔可以開估有幾低潮, 綠帽定有病?
唔想知你奮鬥史, 有幾成功呀真心.

我地期望有
70% 講低潮

數到而家100%係哂命, 點睇落去.
樓主 ,你都唔係好差姐
一尾曬命就咪撚講啦
唔該曬你
入post我都係諗住睇下有咩事安慰下樓主
中產當然有中產煩惱,我明

點知一路追 都係 曬 曬 曬 曬 曬 曬 曬 曬 曬 曬 曬 曬
講成13頁都係曬自己有幾多人工
老婆有幾多
有仔有女有樓

一邊睇,一邊見到有巴打入嚟覺得自己廢,出返去
根本樓主目的就係

曬命!

有錢人我識唔少
中產fd都多

但無一個似樓主咁賤
「老婆有幾好」

錯字自膠
根撚本就big4群撚埋啲上流人士, 人比人, 小小嘢就牙痛咁聲. 係大撚把人叻過你勁過你幸福過你, 但你有幾撚慘呀你老母? 衰啲講句, 絕症你都有錢住私院, 死都死得風光過人啦. 低潮定貪心識唔識分

我係連登都好少講人老母, 今次真係躁
人生低潮就係搵得唔夠同事多~~
工作有壓力~~
樓主唔同人生楷段都遇到貴人係好好運氣
但都要佢努力至得
加油
我又唔覺得曬命
唔通要鬥慘成班垃圾圍哂爐先叫好?
講出心聲
果d 咩恆指跌兩萬點 股爆樓爆支爆既post就成班蟻痴蜜糖咁
如果連樓都計既話,500萬唔算乜野

身邊幾個80後都買左了

你話500萬 cash 就話勁姐
但個post主旨係

「經歷緊人生so far最低潮」

13頁啦,低潮位呢??
80後, 無父幹, 而家儲到超過HK$5M, 經歷緊人生so far嘅高潮, 想射到大家一面係.

想曬咪俾你曬, 咁你第一個post就老實少少, 咪喺度無病呻吟, 乞同情啦.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞