Nikon 討論/貼圖區 (5) 仲係未出FF無反囉

986 回覆
5 Like 1 Dislike
清坐咗幾多年?
用垃圾就死過垃圾post啦
黎nikon呢邊做乜撚
你以為我用sony?
Z6 同D750既重量差咁少睇黎唔使換住
一係直上Z7
On9
一出部z6 z7就成班sony fans衝入黎
a7系列d狗屎色都用得落
平時食開屎架你地?
弱鳩智
係啦nikon 最叻叻 用nikon 最威威啦小朋友
Lightroom 有冇聽過呀? 你唔識用定比唔起錢用呀?
申利 唔係用sony
睇到美國嗰邊嘅定價再對比番香港行貨慣常嘅定價,大約都估到係咩價錢
a7iii拍到710張wo官方數字
lightroom我緊係知啦
用sony必買丫嘛
唔係d相點見得人
執下相用個preset就=影相靚
我緊係知啦小朋友
你又有幾有錢呀?post個銀行戶口睇下?樓契有冇呀?洗唔洗俾我個d你睇呀小朋友?

利申 唔係用nikon
等第二代

到時接環市場成熟d, 分分中有canon/a mount鏡玩

leica M插nikon已經不是夢

D 鏡唔知有無可能出多個motor 版接環
咁希望Nikon 支Z mount 24-70 F2.8唔好做到馬撚咁大,sony果支GM成82mm
Nikon整M mount adaptor唔驚倒自己米咩
M lens屌打晒佢啲Nikon鏡(好似係。新手唔識嘢)
淘寶一定有

不過要神力環應該要等一等
原來係貓蛇分身 block 得
leica M 唔係人人買得起
二手黎二手去分分鐘有賺
仲有ZM, contax G, Minolta M, VM, LTM

仲有d殺機鏡
聽完佢d on 9 回覆已經block 左, 睇佢d 回覆根本浪費自己青春
a7系列咁賣得個原因係有轉接環可以玩舊鏡/其他廠鏡
nikon轉接環我估都會廠肯出掛?係睇下咩廠出
我兩年前賣支11663 兩萬中有找
而家去到3萬幾
A7 鏡接環有AF, m mount 都有AF
Z7 ae lock = 9fps
5.5 fps full afc
18 張 14bits Raw 就爆buffer
強國實有廠出
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞