Nikon 討論/貼圖區 (5) 仲係未出FF無反囉

986 回覆
5 Like 1 Dislike
想問支afs 28-70 f2.8買唔買得過?
見十支起碼6支都唔係怪聲就直頭死摩打,係咪好危險
新手想買部Nikon機有咩推介 同埋有冇新手鏡頭推介
仲有去豐澤百老匯sell比我個啲其實有冇伏
你必須要有光圈環?
點解仲搵呢支
最好有
或者同呢支差唔多質素既有冇介紹?
本身都係夠budget買呢支
2手都得
如果我買我一係買200-500加支600/5.6,一係就一支200-500或者600/5.6,唔會考慮呢支
但睇hand on preview 真係好細支 好正
新手入坑
應該出850 定 500好聽講500iso表現冇得輸
好多打雀ching 嫌apsc
D500係*高*ISO表現好
佢響低ISO其實有noise問題,仲要resolution唔夠大去compensate

cam內JPEG既noise reduction係ok,不過張RAW會無搞過
要去Lightroom每幅都set NR
其實睇你目的係咩....運動生態咪go for D500
但咁樣問得既話我諗D850適合多d
如果d850配咩鏡好?筆直有限
Tamron 大三元啦
D500我都諗緊,但成萬買部APS-C又好似太貴
你有需要影運動生態個D先考慮D500啦
香港P1000有日期未?
最近諗緊入枝 <8000 嘅wide zoom
有冇咩好推介?
N記支 1635 好似出左成8年都仲係咁貴 買唔落手
https://youtu.be/ZldXR313k4M

學人玩teaser
呢個係咪真係Nikon黎

SHUT UP AND TAKE MY MONEY
好大個lens mount
七月影唔到似樣既相
新mount 新鏡
Nikon 成為最大贏家
就算係咁大咁重都好過d垃圾sony
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞