Nikon 討論/貼圖區 (5) 仲係未出FF無反囉

986 回覆
5 Like 1 Dislike
快啲公布 556 656 啦
部棋行咁大
小心
百年老店,值得信賴
Nikon DL
淨係想知556 656 幾銀幾長幾重幾時出
三皮幾可接受
估唔到出500先
不過本身有支200500
暫時呢個價吸引唔到我

如果係600 就應該會狗衝
以前d人買584都係因為可以手持,但係而家連輕既優勢都冇埋
等左好耐終於出,不過成1.4kg
等睇review先
Upgraded 左EVF
有raw
24-3000mm
我覺得幾好J

呢個IQ 用黎影呃like相夠做
低光同對焦速度
如果呢兩個都唔嚴重
就可以去馬
如果係直出就屈機
呢個時候買D850會否不智
公布 > 出街 > 到貨 > waiting list / 炒
無一兩年都唔駛旨意部無反會響你手
而且D850好似上面講係唔會減(好多)
如果你有需要,衣家買係好時機

當然你想穩陣d,可以等埋無反正式公布spec先
事關我9月去旅行, 朋友想出部D850去影
但呢個時候公佈無反有D尷尬

我都知無反肯定買唔到去旅行, 但買左D850就唔會再考慮無反
睇下係咪應該等以後再買無反定照出D850
佢而家用緊D7000
小弟愚見 如果你鐘意dslr果種shooting experience, 個人覺得D850係依家最好既選擇 IQ勁 AF快 ISO同DR唔駛講 不過係旅行用有d重 同貴
我相信就算Nikon八月mirrorless有貨 操控感覺都一定好唔同
睇下自己鐘意用咩種類機就ok
個人覺得新body「跌價」去番官價係最好timing去買
呢個時間貨源啱啱穩定,你唔駛食炒,買又可以walkin唔駛搵唔駛受氣
而個body又出左幾個月,夠晒白老鼠試野,同埋firmware都出幾個
個款又仲算新,未至於唔知會唔會好快有下代(eg. D500 vs D510)
其實都有幾樣野考慮, 第一係有好多F MOUNT鏡係手, 第二係用慣左個操作
旅行重反而又無咩問題, 因為拎慣左

我都覺得D850係暫時最好既選擇
貨源穩定呢個真, 唔駛好似上半年咁周圍乞機
850 越用越覺得好用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞