歡迎想砌模型o既巴絲入黎 (2017年1月號)

1001 回覆
13 Like 0 Dislike

除左多魯 排後面就係v2
百式就用百式金啦

有冇人同我一樣都幾鍾意呢隻屎金

冇。 太重口味
最鍾意消光

屎金獸

其實兩隻金有少少唔同
同埋滲埋紅色線會靚好多

有冇人同我一樣都幾鍾意呢隻屎金

打緊g gen 發現好多機都係依隻金
獨角3號機 獨角mode香檳金
爆開左就屎金

冇錢買ps4
不過嚟緊又出彈丸
迫我唔好買咁多模型儲錢買ps4
百式就用百式金啦

百式改應該要橙啲
新手想問下野
小弟近排試玩上色
買左樽 X20 同 火機油果啲白電油
抺啲出界位
但依兩支野都好大陣味
有無啲無咁大陣味嫁

普遍都係用依兩樣

有冇做好安全準備
帶口罩果啲?

底色, 上色, 消光可以AV油, 無味
滲線就....繼續研究中 其實AV油都滲得, 但好易抹唔乾淨
仲有買左傳說中既畫線鉛芯筆 同埋0.2mm既油墨水筆, 未試效果

多謝巴打先
依家小弟打算試下用消毒酒精
睇下抺唔抺到
有無巴打知道白色mk2 個胸甲隻深藍應該點上
佢個隻偏黑藍,有咩油好推介
有樣睇鳥
唔好屌夾口住 ,無睇說明書鳩衝,剩係補左腳
仲有堆手指同槍未玩

自己溝如何
深藍加黑
有樣睇鳥
仲有堆手指同槍未玩

GBA廚表示偷武器手好小同劍一齊裝備

模型新手
第一次砌模型加上色 揾左架平野黎試

自己溝如何
深藍加黑

多數都係用紫/灰/黑/藍 溝,比例自己試
有樣睇鳥
仲有堆手指同槍未玩

當左佢普通手
Zero4顯示到好肥大
有樣睇鳥
仲有堆手指同槍未玩

當左佢普通手
Zero4顯示到好肥大

表現到佢偷野阿麻
雖然設定話係靠接觸偷取班機械人嘅武器嘅數據,再具現化

模型新手
第一次砌模型加上色 揾左架平野黎試

唔好怪我咁講
好污糟
關於水口想講一講
唔想水口白化
剪件果時唔好咁貼件
用筆刀削走個水口位
通常咁樣水口唔會白化
水口白化係因為你剪果時舊ABS受壓變形

唔知前面有冇人講過
純分享下自己經驗
關於水口想講一講
唔想水口白化
剪件果時唔好咁貼件
用筆刀削走個水口位
通常咁樣水口唔會白化

唔知前面有冇人講過
純分享下自己經驗

好少人講,我自已就諗緊筆刀有乜用果陣發掘到 ,初頭都剩係用砂紙同挫
順便問埋神剪係一樣會白化
關於水口想講一講
唔想水口白化
剪件果時唔好咁貼件
用筆刀削走個水口位
通常咁樣水口唔會白化

唔知前面有冇人講過
純分享下自己經驗

好少人講,我自已就諗緊筆刀有乜用果陣發掘到 ,初頭都剩係用砂紙同挫
順便問埋神剪係一樣會白化?
最近買咗支台灣制噴筆,開始學習上色

想請教一下,有冇D乜嘢網站係教人溝色
關於水口想講一講
唔想水口白化
剪件果時唔好咁貼件
用筆刀削走個水口位
通常咁樣水口唔會白化

唔知前面有冇人講過
純分享下自己經驗

神手白化個機會會比金剪少d
貴係貴得有原因
不過唔好依賴太多,筆刀好洗好用

神手白化個機會會比金剪少d
貴係貴得有原因
不過唔好依賴太多,筆刀好洗好用

咁即係剪透明電鍍特別版專用

無架 一係睇人成品有無分享
最正路係都係睇番原理
紅藍黃黑白齊晒就ok

最正路係都係睇番原理
紅藍黃黑白齊晒就ok

Google mixing color tutorial 有個圓形同三角形圖 , 美術果d 資料都岩使, 黑白色唔可以狂落, 會好混濁, 例如我通常一支深藍,一支淺藍, 咁樣去開深淺色好過落黑白
rx-78 3.0隻全可動手好撚過癮喎,可以舉中指
我想入多兩隻添
雖然真係好惡砌

最正路係都係睇番原理
紅藍黃黑白齊晒就ok

Google mixing color tutorial 有個圓形同三角形圖 , 美術果d 資料都岩使, 黑白色唔可以狂落, 會好混濁, 例如我通常一支深藍,一支淺藍, 咁樣去開深淺色好過落黑白

研究下先,唔該巴打
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞