歡迎想砌模型o既巴絲入黎 (2017年1月號)

1001 回覆
13 Like 0 Dislike

我想問下,我用完沙紙磨完之後係咪直接上色就唔會見到個水口粒

上色前打灰睇下點先

比例幾比幾
好似好細下
想請問下MG隻一體可動手各位有冇心得?
我整左幾部都唔可以完美2隻手。
手頭上有2部都係呢隻可動手搞到我唔敢砌

唔明咩意思
係唔識點搞定咩?

唔明咩意思
係唔識點搞定咩?

係咪VER.KA 果隻屈斷手

上色前打灰睇下點先

你係咪剪得太貼

上色前打灰睇下點先

你係咪剪得太貼

成日禁錯發表
你係咪剪得太貼 , 太貼既話會舊膠會白化
你點磨都磨唔走
通常都留番少少再用筆刀削
削完先上砂紙

唔明咩意思
係唔識點搞定咩?

rx-87 3.0個隻手,成日屈斷手指

唔明咩意思
係唔識點搞定咩?

姐係佢隻可動手掌一開始要屈下佢手指關節位,但好易屈斷

唔明咩意思
係唔識點搞定咩?

姐係佢隻可動手掌一開始要屈下佢手指關節位,但好易屈斷

1.剪好件
2.整成正常手掌咁
3.除左大姆拍之外,所有手指反轉180度
4.用工具(optional),屈哂所有手指嘅最後果舊關節
其實最緊要係最尾果隻手指

利伸 好唔鍾意可動手,除左特別版之外所有用可動手嘅mg都用造型手代替,託過一位上過pbandai交流會嘅朋友表達我嘅訴求,點知唔關佢地事

上色前打灰睇下點先

你係咪剪得太貼

成日禁錯發表
你係咪剪得太貼 , 太貼既話會舊膠會白化
你點磨都磨唔走
通常都留番少少再用筆刀削
削完先上砂紙

巴打有無正常成果睇,唔太識搞水口
新手一問,有冇人試過玩龍桃? 最近想砌隻突擊重劍,一search之下覺得龍桃果隻靚啲 ,會唔會太難砌

龍桃突擊,命運,曉都買左
突擊真心正,但炮裝備分色分件好差
以下素組補色

素組補色已經幾靚

比例幾比幾
好似好細下

無比例 隻隻差不多 size 4 寸左右

我唔係想放大班個隻突自
我係想放笨帶個隻突自
如果有人想要 我$250 放笨帶個隻突自都可以

巴打,唔好怪我直接
b記隻突自應該甩唔到手嫁啦
d人寧願入兩款大陸sf都唔揀b記

又唔係咁講既
Fb放200應該有人要

fb gp 都好少見人放呢隻

比例幾比幾
好似好細下

痴線
仲可以油到咁靚
想問大家上底灰係咪都係用mr.hobby果隻1000

有幾種嘅
1000白灰
1200灰
同唔知幾多嘅黑色
根據自己需要再決定
新手一問,有冇人試過玩龍桃? 最近想砌隻突擊重劍,一search之下覺得龍桃果隻靚啲 ,會唔會太難砌

龍桃突擊,命運,曉都買左
突擊真心正,但炮裝備分色分件好差
以下素組補色

素組補色已經幾靚

就咁劍西仲靚
想問大家上底灰係咪都係用mr.hobby果隻1000

有幾種嘅
1000白灰
1200灰
同唔知幾多嘅黑色
根據自己需要再決定

係咪都係用mr.hobby果隻?

gaia同me colour都得

比例幾比幾
好似好細下

痴線
仲可以油到咁靚

超easy 噴黑底灰 再噴中灰色 我用 gaia 73或 73
跟住啲鮮色用 AV 手油 AV 真係好易油
最後滲線 兩個零鐘搞掂一隻

係隻x-wing 五間紅色用咗跟嚟嘅貼紙 係有啲厚 不過黐膠紙好傷神 所以屈服
新手用噴罐試緊上色
想問下白色用邊隻好同埋底色係點
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞