歡迎想砌模型o既巴絲入黎 (2017年1月號)

1001 回覆
13 Like 0 Dislike
荃灣奇趣天地做緊85折 好多模型都有折
買左1/12 kylo ren 192$ 計返yen差唔多價 幾抵玩

我用黎洗噴槍其實會唔會好傷

洗槍用無問題

睇下咩槍啦
靚野就唔好成日用

請問下如果唔用3054洗用咩洗?
我平時返工都係用3054洗噴槍 把架餐跟左我幾年仲好順暢 定係細槍同大槍既分別

工業槍唔會有事啦放心

細槍就成日聽到話用工業用天拿水會傷槍,但我就未試過 唔知有幾傷,鳩估應該係因為細槍內部要夠平滑 噴出嚟先細膩 邊位平均,但工業用thinner可能會腐蝕內部表面同噴嘴,令效果變差,出油冇咁圓。

睇下咩槍啦
靚野就唔好成日用

請問下如果唔用3054洗用咩洗?
我平時返工都係用3054洗噴槍 把架餐跟左我幾年仲好順暢 定係細槍同大槍既分別

工業槍唔會有事啦放心

細槍就成日聽到話用工業用天拿水會傷槍,但我就未試過 唔知有幾傷,鳩估應該係因為細槍內部要夠平滑 噴出嚟先細膩 邊位平均,但工業用thinner可能會腐蝕內部表面同噴嘴,令效果變差,出油冇咁圓。

死啦我都唔知我果支算唔算靚 好似8百幾蚊 岩田iwata
不過我係用駱駝牌天拿水洗 洗筆水好貴
比你地咁講驚一驚

想請問下手油點做到金屬紅

油性油 手油會核突好多
av油 加 metal medium 會平滑啲
有無人用過大林 pg 00r 水貼?全部無no. 唔知點貼,有無邊庶有sample 對照下?
有無人用過大林 pg 00r 水貼?全部無no. 唔知點貼,有無邊庶有sample 對照下?

我就求其貼算了

可以參考下

可以參考下

唔該晒🙏

好想扲返屋企用

好想扲返屋企用

左手面嘅泵我應該都有用左10年

好想扲返屋企用

但係呢隻野 好易塞槍 可能我工業用油

依家有五六舊電 2部舊機係度 扲部返去問下海關俾唔俾用先 等屋企無人廁所偷用

水貼不嬲都自由發揮

好想扲返屋企用

依家有五六舊電 2部舊機係度 扲部返去問下海關俾唔俾用先 等屋企無人廁所偷用

支槍我好早換左,個泵都夠應付ps或者cp果啲

其實我覺得手油好玩d 不過某d色好難處理先用槍

返工又噴收工又噴 海關都笑柒我

巴打係裝潢師父?

用到呢啲扇形噴槍 巴打係咪開車房

巴打係裝潢師父?

返地盤 做鋁窗

用到呢啲扇形噴槍 巴打係咪開車房

上面把1.5噴模型都得啦 可以較細風細油 同0.2/3差唔多 不過要有個氣古先用到

巴打係裝潢師父?

返地盤 做鋁窗

日日都有油噴

巴打係裝潢師父?

返地盤 做鋁窗

日日都有油噴

返工噴到收工
一入新野又重新砌過
砌埋依堆玩hg算

講係咁講,遲早用埋衣櫃裝

淘左d野終於到
新手一問
CITADEL 呢個牌子嘅水性手油油係邊買,幾錢

唔用AV/MIG? CITADEL通常戰棋撚中意用. 容量少D又貴D 淘寶有, 香港就唔知, 可能warhammer鋪會搵到掛

好似見過
啲美術專用用具店好做有

新手一問
CITADEL 呢個牌子嘅水性手油油係邊買,幾錢

唔用AV/MIG? CITADEL通常戰棋撚中意用. 容量少D又貴D 淘寶有, 香港就唔知, 可能warhammer鋪會搵到掛

AV同MIG姐係邊隻?新手乜都唔識

淘左d野終於到

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞