歡迎想砌模型o既巴絲入黎 (2017年1月號)

1001 回覆
13 Like 0 Dislike
好悶呀 啲模型就快砌曬
櫃又爆 仲有咩特別野好砌???

囡!

我都想
好悶呀 啲模型就快砌曬

膠刀...

嚟緊有白狗 巴打會唔會訂

咩係膠刀? 白狗又係咩黎
想砌隻rx78, pg , mg 3.0定origin好

睇喜好

全透嚟講GTO最好

完全唔襯你個名
如果mg骨架上色係咪要噴一層薄灰先
新舊骨係咪有分別???

正常上色都要上灰先 咁下一層主色先上得實
岩岩噴左堆白件陰影
技術好似有進步

Po左幅一樣 自膠

高汁
留名

差d又拎左去雪藏
想砌隻rx78, pg , mg 3.0定origin好

睇喜好

全透嚟講GTO最好

完全唔襯你個名

賣完老母先有錢
好悶呀 啲模型就快砌曬

膠刀...

嚟緊有白狗 巴打會唔會訂

咩係膠刀? 白狗又係咩黎

想問下rg destiny,你地果隻都會唔會咁 果身入唔曬落腰位,搞到條腰無力,成日向後反,另外原裝插action base 果粒野又成日鬆出黎,輕輕郁d 都會甩
想問下rg destiny,你地果隻都會唔會咁 果身入唔曬落腰位,搞到條腰無力,成日向後反,另外原裝插action base 果粒野又成日鬆出黎,輕輕郁d 都會甩

Rg既話應該係正常
入左坑買了菲利
入左坑買了菲利

素組掂唔掂,都無毒相。

Rg既話應該係正常

多謝巴打回覆,砌完隻rg,覺得hg 好似岩我玩多d,雖然gimmick 無咁多,但孤兒堆hg 隻隻都唔差

另外想問無槍想打下陰影,做下wash 既話,可唔可以搵化妝海棉,hi d 水性油係件件兩邊印下?做出來既效果會唔會好7

Rg既話應該係正常

多謝巴打回覆,砌完隻rg,覺得hg 好似岩我玩多d,雖然gimmick 無咁多,但孤兒堆hg 隻隻都唔差

另外想問無槍想打下陰影,做下wash 既話,可唔可以搵化妝海棉,hi d 水性油係件件兩邊印下?做出來既效果會唔會好7

睇功夫,田宮好似有出呢d粉盒
見過日本仔用,用得好效果ok
上完隻色唔滿意想成個件洗油 google左話用消毒藥水浸過晚得?
定係用thinner抹好d?
上完隻色唔滿意想成個件洗油 google左話用消毒藥水浸過晚得?

最完美好似係超聲波機+酒精

之前見過啲人用thinner 浸 浸到件件溶左掉上fb問點解

之前見過啲人用thinner 浸 浸到件件溶左掉上fb問點解

冇超聲波機剩用酒精得唔得
Btw thinner抹會唔會抹到爆件?

冇超聲波機剩用酒精得唔得
Btw thinner抹會唔會抹到爆件?

酒精都得
另外抺就唔會爆嘅

果條友係rg骨?

果條友係rg骨?

rg 命運 半隻
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞