歡迎想砌模型o既巴絲入黎 (2017年1月號)

1001 回覆
13 Like 0 Dislike
出現了!!!

prototype:

source:http://www.gundamkitscollection.com/2016/11/mg-1100-zgmf-x09a-justice-gundam.html?m=1

正 啱啱睇到佢出場

唔熟模型

請問佢"完全限定生產'係字面意思?返一批貨就無?

想衡量到時即買定hea買

唔熟模型

呢隻之前咪出左? 係咪依家出PB版送D 唔等使野咋?
啲高達隔1,2年拎返出黎玩就會斷手斷腳 點解會咁

唔熟模型

係pb版咩

回番上面,其實你唔著緊隻角同兩粒led嘅話都係買普通版啦

唔熟模型

係pb版咩

回番上面,其實你唔著緊隻角同兩粒led嘅話都係買普通版啦

總之就係呃錢版 又可能當戰國之陣咁賣

有上色? 無上色唔會咁快斷掛 1,2年就脆膠

D膠舊化
想保養好d 可以考慮上色/上層消光or光油

無上色 之前睇過相關教學好似好複雜好難
有無巴打可以指點下
各位開油噴消光會噴幾多層
新手入坑 邊度買模型用具最平?

Taobao

三層

壽屋膠臉消光左幾靚
未噴之前隻色完全唔同咁
開頭仲撚住重噴

Taobao

有冇話邊間好?

Taobao

有冇話邊間好?

無架,睇你要咩

三層

壽屋膠臉消光左幾靚
未噴之前隻色完全唔同咁
開頭仲撚住重噴

想問下大面嗰隻係咩
金屬色可以點噴 ?利申:新手

三層

壽屋膠臉消光左幾靚
未噴之前隻色完全唔同咁
開頭仲撚住重噴

想問下大面嗰隻係咩

Gs既成品土人黎,拎黎做下對比姐
金屬色可以點噴 ?利申:新手

基本係用透明色上落金銀底
底色幾重要

轉fb
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞