歡迎想砌模型o既巴絲入黎 (2017年1月號)

1001 回覆
13 Like 0 Dislike

邊隻好

兩部機黎㗎喎

I know 但佢地太似 靜係想要一部

邊隻好

兩部機黎㗎喎

2.0啦
不過小心斷腳

兩部機黎㗎喎

2.0啦
不過小心斷腳

agger
利伸:未砌過2.0

2.0啦
不過小心斷腳

agger

2.0

有無巴打有呢隻 點睇

知唔知邊度有

有無巴打有呢隻 點睇

知唔知邊度有

係現時點見過
開過盒望過下d 件,佢隻白色真係幾核突

2.0啦
不過小心斷腳

agger

2.0

佢好似話入腳個時聽到啪啪兩聲就係入哂

2.0啦
不過小心斷腳

agger

2.0

佢好似話入腳個時聽到啪啪兩聲就係入哂

可以用金屬改件

但屌 佢隻眼個貼子 好難貼 我貼衰左

用marker油黑個眼框咪得,唔洗貼紙架

但屌 佢隻眼個貼子 好難貼 我貼衰左

用marker油黑個眼框咪得,唔洗貼紙架

你又好似岩 聽日整先
新手一問
CITADEL 呢個牌子嘅水性手油油係邊買,幾錢

唔用AV/MIG? CITADEL通常戰棋撚中意用. 容量少D又貴D 淘寶有, 香港就唔知, 可能warhammer鋪會搵到掛

好似見過
啲美術專用用具店好做有

你facebook search YM模型
係MK有賣
上次諗住去買AV liquid gold
點知佢已經唔賣
佢介紹左用CITADEL
不過好似冇咁閃

呀星有解釋翻

好合理
我都係因為金銀都氧化左先諗住買過新
而家仲好啦 唔撚洗搵枝高純度酒精
新手請教
岩岩買左3盒 RG 高達玩,全素組,只係滲線同消光。第一隻rx78 滲線用雙星滲線液,就咁用綿條抹走出界位。第二隻wing zero 用mr hobby 隻開油水抹滲線,發覺塊面裂左,裙位又爛埋。最後隻紅渣古相同方法滲線,兩手兩腳關節位直程粉碎 ,某d 位有裂紋同爆開,係咪隻mr hobby 開油水問題
新手請教
岩岩買左3盒 RG 高達玩,全素組,只係滲線同消光。第一隻rx78 滲線用雙星滲線液,就咁用綿條抹走出界位。第二隻wing zero 用mr hobby 隻開油水抹滲線,發覺塊面裂左,裙位又爛埋。最後隻紅渣古相同方法滲線,兩手兩腳關節位直程粉碎 ,某d 位有裂紋同爆開,係咪隻mr hobby 開油水問題

用白電油 天拿會爆膠

玩rg我都好小心 多數滲晒線先砌落骨

關節我都斷過2隻
新手請教

邊個仆街教你用開油水
新手請教

邊個仆街教你用開油水

新手請教

邊個仆街教你用開油水

不過最仆街見過有人教用工業天拿開油
新手請教

邊個仆街教你用開油水

我用黎洗噴槍其實會唔會好傷

洗槍用無問題

洗槍用無問題

睇下咩槍啦
靚野就唔好成日用

洗槍用無問題

睇下咩槍啦
靚野就唔好成日用

請問下如果唔用3054洗用咩洗?
我平時返工都係用3054洗噴槍 把架餐跟左我幾年仲好順暢 定係細槍同大槍既分別
借問聲雙星X20擦唔得擦得走gundam marker啲油?
即係呢支
第一頁啲文死哂圖睇唔明
借問聲雙星X20擦唔得擦得走gundam marker啲油?
即係呢支
第一頁啲文死哂圖睇唔明

得但有機會爆膠 白電油都得

想請問下手油點做到金屬紅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞