歡迎想砌模型o既巴絲入黎 (2017年1月號)

1001 回覆
13 Like 0 Dislike

你可以睇下mr colour隻白 果隻係最原始果隻白
其實係睇你想要咩效果 其實手油要油得靚 冇筆痕係要好高技巧
反而新手可以試下噴罐 不過長遠成本高 因為每罐都成$40幾
如果考慮長玩 買個噴泵同支噴筆會冇咁破費
淘寶$200幾人仔已經有支噴筆同個泵 唔錯的

新手用龜泵既話配靚筆會較開心

我係龜泵+台灣仔噴筆

買左hpcp送緊過黎

你可以睇下mr colour隻白 果隻係最原始果隻白
其實係睇你想要咩效果 其實手油要油得靚 冇筆痕係要好高技巧
反而新手可以試下噴罐 不過長遠成本高 因為每罐都成$40幾
如果考慮長玩 買個噴泵同支噴筆會冇咁破費
淘寶$200幾人仔已經有支噴筆同個泵 唔錯的

新手用龜泵既話配靚筆會較開心

我係龜泵+台灣仔噴筆

買左hpcp送緊過黎

rich

網上有師兄又係好似上面圖咁,成日比老婆話嘥錢

好彩小弟女朋友暫無怨言 仲出錢支持我玩模型

玩其他野仲哂錢呀, 槍 ,車 , 錶 , 鞋
我老婆就無咩野,講下笑話, 又買d膠返黎呀!
不過整臭間屋就要跪玻璃, 所以只能鑽研手油

氣槍姐, 有FD玩, 不過通常都改到同真槍咁好火 佢錄野好似洗左幾皮野, 但佢有幾支

頭盔術:個FD係外國

的確係比Darth Vader好
但光劍始終係敗筆
瘀紅色

係 唔明點解唔用鮮紅透明

隻death trooper 而家唔知邊到有~~

係荃灣奇趣見到 212$

買左hpcp送緊過黎

rich

自問未夠技術駕「遇」岩田

唔係咁諗 好多時高級嘅架生 係俾新手用 唔好用壞手勢 返而啲次級嘢 高手先玩得掂 好似啲玩老翻嘅人士話齋

買左hpcp送緊過黎

rich

廢j先用

rich

廢j先用

最撚勁一定係hd 130

買左hpcp送緊過黎

rich

唔係咁諗 好多時高級嘅架生 係俾新手用 唔好用壞手勢 返而啲次級嘢 高手先玩得掂 好似啲玩老翻嘅人士話齋

抽到2046

大而無當

咁就mg?

買hg好過

大而無當

咁就mg?

買hg好過

Z系重制hg機會好大,直頭得番theo未決定
見人po unicorn ,手痕又po下我隻劣作先

大而無當

咁就mg?

買hg好過

等我又問番條引發第2036次世界大戰嘅問題
到底點解當時部機唔郁

買hg好過

到底點解當時部機唔郁

比較合理就斯洛哥自己痴左線
英雄主義就精神壓力壓住部機
見人po unicorn ,手痕又po下我隻劣作先

色差啊

有無巴打知依隻野香港有無?
而家係東京見到15000yan

早輪好似890

早輪好似890

邊度?

早輪好似890

邊度?

精品

買hg好過

到底點解當時部機唔郁

比較合理就斯洛哥自己痴左線
英雄主義就精神壓力壓住部機

雖然動畫好似係咁表達
不過又有人話係冇哂燃料

早輪好似890

邊度?

精品

PG 唔使日本買啦, 黎黎去去果幾隻一定再販, 今年唔販下年都販

早輪好似890

邊度?

精品

好似月頭做緊特價先咁平
應該無哂

邊度?

精品

PG 唔使日本買啦, 黎黎去去果幾隻一定再販, 今年唔販下年都販

新入坑
應該搵啲咩

邊度?

精品

新入坑
應該搵啲咩

新人會唔會噴油先
基本都係搵工具,其次噴槍
模型除非係絕版嘅,唔係嘅話唔建議買
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞