歡迎想砌模型o既巴絲入黎 (2017年1月號)

1001 回覆
13 Like 0 Dislike

成晚心血

同我小學第一次砌自由MG一樣 臨尾最後一個步驟係裝對翼上去 可能太興奮用多左力整斷左 喊左我足足一晚 我係一個好撚執著嘅人 記到依家仲記得
我好想搵返童年 想請問一下 如果我就咁買盒00 raiser PG或者加埋隻自由PG 除左剪鉗係必要仲有冇其他 想買神之手但唔知邊到有得賣 多多指教
我好想搵返童年 想請問一下 如果我就咁買盒00 raiser PG或者加埋隻自由PG 除左剪鉗係必要仲有冇其他 想買神之手但唔知邊到有得賣 多多指教

只想素組就算?

新入坑買神之手...小心唔識用同保養暴殄天物
最基本素組三件頭 剪鉗, 砂紙,筆刀, 滲埋線就靚D
long time no C

尋日都砌左隻新嘅妖天使 感覺唔差 係個頭個到大左少少

同埋我本身都砌左首辦個隻 所以新入隻諗住噴紅佢

隻腳個到佢有執過 唔會好似bandai個隻因為無預到你會裝重腳而成日甩

非打手 如果bandai出會三入
睇完OVA真係極鍾意佢

我有首辨未砌但都想入,六眼做分件太吸引。
00劇場最型係佢

係 佢比曬兩個頭你 但其實無縫咪一樣煩
1千樓下黎講
岩田 hpcp 係咪已經算係安全既噴筆?
有咩要注意
平時用開鬼佬筆
1千樓下黎講
有咩要注意
平時用開鬼佬筆

點樣先算係最安全
我都用緊hpcp
long time no C

尋日都砌左隻新嘅妖天使 感覺唔差 係個頭個到大左少少

同埋我本身都砌左首辦個隻 所以新入隻諗住噴紅佢

隻腳個到佢有執過 唔會好似bandai個隻因為無預到你會裝重腳而成日甩

非打手 如果bandai出會三入
睇完OVA真係極鍾意佢

財團B真係腦裝屎
1千樓下黎講
有咩要注意
平時用開鬼佬筆

點樣先算係最安全
我都用緊hpcp

呢技算係得架啦,我自己都係用緊ps289

合埋塊玻璃啱啱好放得入,可惜個頭好似爆血咁

我眼殘,個頭有事咩

塊面具右上角有兩點紅色油

合埋塊玻璃啱啱好放得入,可惜個頭好似爆血咁

我眼殘,個頭有事咩

塊面具右上角有兩點紅色油

你當係呢啲中二病效果先啦

有咩分別
新手想砌下模型
啱啱訂左盒rg wing zero 同rg 新安洲
但追完post見話rg擺唔到pose
係咪改玩hg好D
新手想砌下模型
啱啱訂左盒rg wing zero 同rg 新安洲
但追完post見話rg擺唔到pose
係咪改玩hg好D

幾乎擺唔到
Hg既話最好學埋上色
新手應該玩pg
D件大大件易上手好多
那有錢
那有錢

玩mg囉
新果啲唔洗點搞都好靚
那有錢

玩mg囉
新果啲唔洗點搞都好靚

砌開HG表示 HG D件有時太細會砌到手痛 MG應該好處理D

請問神之手點保養,新手買左

買神油保養

買神油保養

把剪就咁掉係到由佢生銹
我用神油w40一噴就搞掂

買神油保養

用衣車油已經夠

買神油保養

把剪就咁掉係到由佢生銹
我用神油w40一噴就搞掂

好啦其實係人講我又講
3舊水我情願買模型
哪有錢買貴野
上網 見到隻金甲 gundam astray 幾靚
有d 心郁 可惜好似冇武士刀

pb隻RG?

上網見到呢隻幾靚但冇武士刀

剛剛砌完
上網 見到隻金甲 gundam astray 幾靚
有d 心郁 可惜好似冇武士刀

pb隻RG?

上網見到呢隻幾靚但冇武士刀

剛剛砌完

兩部野嚟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞