歡迎想砌模型o既巴絲入黎 (2017年1月號)

1001 回覆
13 Like 0 Dislike
想請教下,MG女妖(p-bandai 個部)係咪同PG女妖冇乜分別?

骨嘅顏色
pb有綠有黃
pg得黃
岩岩入噴油坑買左sparmax tc-610h
想問下其實氣壓果啲要較幾多最好
以前用開噴罐 連部機點用都唔係好知

正常情況都係用2.5~3bar氣就可以
慢慢試試下就可以試下唔同嘅bar數同埋開油嘅稀釋度

唔該哂巴打
我另外想問下噴灰應該大約開咩比例?
開油就大約1:2.5
灰上網好多人有唔同講法
想請教下,MG女妖(p-bandai 個部)係咪同PG女妖冇乜分別?

骨嘅顏色
pb有綠有黃
pg得黃

但MG比例如何?本身覺得PG女人妖幾靚,但又好似太大部,考慮緊MG, 所以想睇下巴打們有咩意見
岩岩入噴油坑買左sparmax tc-610h
想問下其實氣壓果啲要較幾多最好
以前用開噴罐 連部機點用都唔係好知

唔該哂巴打
灰上網好多人有唔同講法

其實隻隻油都唔同
正路1:3 大部份都OK
但係噴多幾次你就會無視比例
直接求其開完就噴 再微調

唔該哂巴打
灰上網好多人有唔同講法

其實隻隻油都唔同
正路1:3 大部份都OK
但係噴多幾次你就會無視比例
直接求其開完就噴 再微調

唔該哂
陣間就試下槍先

骨嘅顏色
pb有綠有黃
pg得黃

但MG比例如何?本身覺得PG女人妖幾靚,但又好似太大部,考慮緊MG, 所以想睇下巴打們有咩意見

Pg啦 mg唔玩得
有冇巴打試過明明未剪過件野出黎但唔見左
兩盒rg都係咁

習慣下用細細地既保鮮袋或者零件盒裝住

新入坑最基本三寶要有
1. 剪鉗
2. 筆刀/𠝹刀
3. 砂紙

素組撚
剪鉗用緊淒
想搵模型多啲
between 筆刀有無話邊隻好

筆刀我冇特別研究
都係用緊Ustar炸 淘寶貨仔

去大間啲文具鋪 買日本嘅 NT Cutter 刀頭就得 筆刀頭就買 BDC-200

價錢都好平 稍為覺得唔夠利即換就 ok

素組撚
剪鉗用緊淒
想搵模型多啲
between 筆刀有無話邊隻好

筆刀我冇特別研究

去大間啲文具鋪 買日本嘅 NT Cutter 刀頭就得 筆刀頭就買 BDC-200

經過有筆無刀
開油真係無指定
噴耐左真係無視比例
1:7~8 上陰影都有人咁做
所以放心慢慢噴

筆刀我冇特別研究

經過有筆無刀

我有依把 砌首辦同界膠都正

骨嘅顏色
pb有綠有黃
pg得黃

Pg啦 mg唔玩得

想淘隻pg綠骨電鍍女妖返黎 但成2050 仲要計運費

最近瘋狂素組
終於成功將呢堆放入櫃

Pg啦 mg唔玩得

想淘隻pg綠骨電鍍女妖返黎 但成2050 仲要計運費

唔買燈自己噴瑩光算啦

最近瘋狂素組
終於成功將呢堆放入櫃

我都爆櫃啦
得返最頂頂個格 啲模型合都掉得七七八八
新手求教,最近挑戰緊ver ka 沙煞比
盾上面個logo張黃色水貼唔小心整爛左救唔返
之後去左買大林水貼諗住補鑊

我痴左上去之後發覺變左兩截色
有一邊係好啞黃色
想問下乾左之後係咪會變返正常

最近瘋狂素組
終於成功將呢堆放入櫃

我都爆櫃啦

俾海關捉又要掉盒 好唔捨得

最近瘋狂素組
終於成功將呢堆放入櫃

我都爆櫃啦

最近瘋狂素組
終於成功將呢堆放入櫃

我都爆櫃啦

香港地玩模型真係慘過咩

香港地玩模型真係慘過咩

偷偷買個堆放晒入床底
好在女人唔識睇隻隻都一樣

有一邊係好啞黃色

有一邊係好啞黃色

唔清左爛個張就貼?

六日放假又可以砌下模型

有一邊係好啞黃色

唔清左爛個張就貼?

Sorry補圖

已經擦走左爛嗰張啲跡先貼

有一邊係好啞黃色

唔清左爛個張就貼?

Sorry補圖

已經擦走左爛嗰張啲跡先貼

係唔係太多水
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞