歡迎想砌模型o既巴絲入黎 (2017年1月號)

1001 回覆
13 Like 0 Dislike
自從HG系列後就冇玩模型了
今年真係想的起心肝砌返模型,我指做到無縫打磨至噴色上線
有冇巴打開班授徒?
或者可以比我上門觀摸下成個流程?

其實睇YOUTUBE都OK 我都係上年先玩返, 煲YOUTUBE/GOOGLE夠做

巴打有咩唔明
其他巴打可以影相上嚟幫手解答

可能我資質低

關咩事
模型嘅話肯比少少心機落去就女靚架啦
大前題係自己滿足到就得

巴打有咩唔明
其他巴打可以影相上嚟幫手解答

可能我資質低

關咩事
大前題係自己滿足到就得

熟能生巧
唔會有咩高手,因為對比神手都係廢j
巴打講下想砌咩
啱啱行完皆旺
原來11樓已經執咗
而9樓係冇模型舖嘅

嘜原來高層都有模型鋪......一直都唔知

好少去,以為得四層
有冇巴打買左淘寶隻天意
有冇巴打買左淘寶隻天意

水貼好唔錯,不過都係等正版,設計霸氣d
想問下咁多位巴打,砌模型果啲工具可以係邊到買齊啲岩新手用?好耐冇接觸過唔知工具啲價幾多怕做水魚
想知旺角既話邊到買會比較好?上網睇到皆旺果到好多間,果到啲價算唔算正常?

工具最基本都係
剪鉗;
筆刀;
銼;
&砂紙

如果計旺角區的話有好多地方可以睇下
沿洗衣街頭行:英明>RX88>千里達>皆旺11 & 21樓
都應該會買得齊巴打想要嘅嘢

至於價錢方面就睇下想要啲乜
有心水嘅可以格下價先反正都係同一條街
行下當做運動

個人心水就鍾意行RX88同皆旺21樓
RX88就多啲新手嘢同埋有電工嘢
21樓就多啲專門嘢其他鋪冇嘅果度都有機會有

唔該哂巴打,放工有時間過去買
另外想問下皆旺地庫-2樓果啲模型鋪多唔多黑店?

皆旺11樓 已經搬左落7樓

多謝巴打報料

1/12 kylo ren 好高質 布料係軟膠
一直覺得好貴 冇買到 直到前排奇趣85折 先入手 193$
只係油左面罩,劍柄銀色位 噴左光油 都已經好靚

的確係比Darth Vader好
但光劍始終係敗筆
瘀紅色

係 唔明點解唔用鮮紅透明

改加燈啦

1/12 kylo ren 好高質 布料係軟膠
一直覺得好貴 冇買到 直到前排奇趣85折 先入手 193$
只係油左面罩,劍柄銀色位 噴左光油 都已經好靚

但光劍始終係敗筆
瘀紅色

隻death trooper 而家唔知邊到有~~

噚日見到英明有
但賣得貴
話說今日行過英明,見到有老母帶住個仔(高中)買模型買油,仲好鼓勵feel

可能我資質低

關咩事
大前題係自己滿足到就得

熟能生巧
巴打講下想砌咩

各位巴打post d 作品已經好有睇頭啦
壽屋d戰術機係我最終目標,不過要砌得靚睇黎好考功夫
都係搵笨大練習下先
話說今日行過英明,見到有老母帶住個仔(高中)買模型買油,仲好鼓勵feel

我老母淨係話我 砌呢啲都無錢 砌黎做咩

但光劍始終係敗筆
瘀紅色

改加燈啦

跪求教學 好撚正

但光劍始終係敗筆
瘀紅色

改加燈啦

跪求教學 好撚正

其實用壽屋果隻現成得唔得?

改加燈啦

跪求教學 好撚正

其實用壽屋果隻現成得唔得?

巴打好勁
我素組派黎 唔玩改造

關咩事
大前題係自己滿足到就得

熟能生巧
巴打講下想砌咩

都係搵笨大練習下先

壽屋戰術機姐係frame arm系列?

我老母淨係話我 砌呢啲都無錢 砌黎做咩

果位哥仔聽老母講既係「試下囉」,「你掂唔掂」

我老母版本「咁大個玩呢d做咩?搵到食呀?」

關咩事
大前題係自己滿足到就得

熟能生巧
巴打講下想砌咩

都係搵笨大練習下先

用笨大新果套鐵血hg做練習囉,又平又有夾口補 ,最平好似五六蚊有盒

熟能生巧
巴打講下想砌咩

都係搵笨大練習下先

用笨大新果套鐵血hg做練習囉,又平又有夾口補 ,最平好似五六蚊有盒
wow左未
天蜜娜出RG
wow左未
天蜜娜出RG
原來已經wow左幾日,不過唔知佢成形色係金色定係大便色呢

唔閃9成屎黃

唔閃9成屎黃

要求唔高,佢做番pb細路果隻屎金就收貨
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞