歡迎想砌模型o既巴絲入黎 (2017年1月號)

1001 回覆
13 Like 0 Dislike
啱啱行完皆旺
原來11樓已經執咗
而9樓係冇模型舖嘅
啱啱行完皆旺
原來11樓已經執咗
而9樓係冇模型舖嘅

巴打可唔可以幫手睇下11樓果個特價做哂味
啱啱行完皆旺
原來11樓已經執咗
而9樓係冇模型舖嘅

1101重門深鎖喎⋯⋯
啱啱行完皆旺
原來11樓已經執咗
而9樓係冇模型舖嘅

1101重門深鎖喎⋯⋯

唔該哂

1/12 kylo ren 好高質 布料係軟膠
一直覺得好貴 冇買到 直到前排奇趣85折 先入手 193$
只係油左面罩,劍柄銀色位 噴左光油 都已經好靚

的確係比Darth Vader好
但光劍始終係敗筆
瘀紅色
啱啱行完皆旺
原來11樓已經執咗
而9樓係冇模型舖嘅

1101重門深鎖喎⋯⋯

唔該哂巴打
想問下咁多位巴打,砌模型果啲工具可以係邊到買齊啲岩新手用?好耐冇接觸過唔知工具啲價幾多怕做水魚
想知旺角既話邊到買會比較好?上網睇到皆旺果到好多間,果到啲價算唔算正常?

工具最基本都係
剪鉗;
筆刀;
銼;
&砂紙

如果計旺角區的話有好多地方可以睇下
沿洗衣街頭行:英明>RX88>千里達>皆旺11 & 21樓
都應該會買得齊巴打想要嘅嘢

至於價錢方面就睇下想要啲乜
有心水嘅可以格下價先反正都係同一條街
行下當做運動

個人心水就鍾意行RX88同皆旺21樓
RX88就多啲新手嘢同埋有電工嘢
21樓就多啲專門嘢其他鋪冇嘅果度都有機會有

唔該哂巴打,放工有時間過去買
另外想問下皆旺地庫-2樓果啲模型鋪多唔多黑店?

皆旺11樓 已經搬左落7樓

工具最基本都係
剪鉗;
筆刀;
銼;
&砂紙

如果計旺角區的話有好多地方可以睇下
沿洗衣街頭行:英明>RX88>千里達>皆旺11 & 21樓
都應該會買得齊巴打想要嘅嘢

至於價錢方面就睇下想要啲乜
有心水嘅可以格下價先反正都係同一條街
行下當做運動

個人心水就鍾意行RX88同皆旺21樓
RX88就多啲新手嘢同埋有電工嘢
21樓就多啲專門嘢其他鋪冇嘅果度都有機會有

唔該哂巴打,放工有時間過去買
另外想問下皆旺地庫-2樓果啲模型鋪多唔多黑店?

皆旺11樓 已經搬左落7樓

7樓出𨋢轉左

今日又係瘋狂素組日
砌完四部rg之後想玩埋上色
手油定噴筆好
手油定噴筆好

噴啦 手油會後悔
自從HG系列後就冇玩模型了
今年真係想的起心肝砌返模型,我指做到無縫打磨至噴色上線
有冇巴打開班授徒?
或者可以比我上門觀摸下成個流程?
手油定噴筆好

噴啦 手油會後悔

新手一問 想玩金屬色 但係咪一定要噴消光
手油定噴筆好

噴啦 手油會後悔

點解會後悔不過都同意有條件噴就當然揀噴

利伸: 土地問題咩都要靠枝畫筆
手油定噴筆好

噴啦 手油會後悔

新手一問 想玩金屬色 但係咪一定要噴消光

金屬色正常噴光油甚至唔噴, 噴消光會變左啞色
BTW, 金屬色手油係弱項
有冇巴打開班授徒?

其實睇YOUTUBE都OK 我都係上年先玩返, 煲YOUTUBE/GOOGLE夠做
有冇美國巴打係到
平時上開咩網買模型
啱啱上ebay睇 hg 個價賣到同rg一樣
買唔落手 amazon又唔齊
有冇美國巴打係到
平時上開咩網買模型

amiami, hjl, 1999, 日本amazon(唔係款款寄外國)

唔係外國, 但有留意開網店搵罕貨
有冇巴打開班授徒?

其實睇YOUTUBE都OK 我都係上年先玩返, 煲YOUTUBE/GOOGLE夠做

巴打有咩唔明
其他巴打可以影相上嚟幫手解答
有冇美國巴打係到
平時上開咩網買模型

amiami, hjl, 1999, 日本amazon(唔係款款寄外國)

唔係外國, 但有留意開網店搵罕貨

唔該巴打
屌選擇困難症
咁多隻MG大 魔唔知砌邊隻好

1/12 kylo ren 好高質 布料係軟膠
一直覺得好貴 冇買到 直到前排奇趣85折 先入手 193$
只係油左面罩,劍柄銀色位 噴左光油 都已經好靚

的確係比Darth Vader好
但光劍始終係敗筆
瘀紅色

係 唔明點解唔用鮮紅透明
屌選擇困難症

馬沙
有冇巴打開班授徒?

巴打有咩唔明
其他巴打可以影相上嚟幫手解答

可能我資質低
屌選擇困難症

馬沙

啱啱砌完
仲有成6隻
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞