歡迎想砌模型o既巴絲入黎 (2017年1月號)

1001 回覆
13 Like 0 Dislike
有冇人砌果陣係剪晒件 磨晒水口先開始砌

砌 HG 或者 Re/100 少件 啲件易認 我會

大而無當

咁就mg?

噴嘴同骨係敗筆
有冇人砌果陣係剪晒件 磨晒水口先開始砌

我會剪完再鑽洞,之後再磨
00r 噴咩藍好 想成隻有金屬feel
留名 好耐無上水

係 唔明點解唔用鮮紅透明

改加燈啦

跪求教學 好撚正

多謝讚賞
敎學唔敢當

第3頁有post 過

光劍用仿真水複件
唔直接用透明膠條因爲冇凹凸效果
如果嫌複件麻煩的話可以用HG嗰套MS Effect01
不過會比較粗碌啲

劍柄內藏3粒SMD LED & 1粒 SMD 電阻
經底座用USB 供電

改加燈啦

跪求教學 好撚正

其實用壽屋果隻現成得唔得?

未必夠位放3粒
同埋唔可以長期供電
有冇巴打留意新狙吉要幾多錢?
有冇巴打留意新狙吉要幾多錢?

$250 左右

而 pbandai 已經宣佈咗 white dingo
上色上左年幾既路過
而家搞緊隻PG Unicorn

另外近排仲開左個fb page
會不定期更新模型製作progress/分享個人技巧
有興趣既巴打幫手like like
http://fb.me/theengineergunpla

今晚返去like 我都想噴隻pg unicorn
白色機 仲要多角邊位,有陰影真係好正
上色上左年幾既路過

http://fb.me/theengineergunpla

今晚返去like 我都想噴隻pg unicorn
白色機 仲要多角邊位,有陰影真係好正

多謝支持啊巴打
我都係上網睇相先知上左陰影係超好J
先膽粗粗咁噴隻
襯新年減價入隻噴啦

想問下陰影效果其實係要點噴
上色上左年幾既路過

好靚 想問下pg係唔係都送埋全身led燈?
小弟新手 想問下噴罐白色 除左珍珠白仲有冇其他白?
新手用噴罐好定手油好?
唔該各位巴打

我老母會話買咁做乜,擺到周圍都係,嘥錢

呢d野有咩好玩?嘥錢

網上有師兄又係好似上面圖咁,成日比老婆話嘥錢

好彩小弟女朋友暫無怨言 仲出錢支持我玩模型

玩其他野仲哂錢呀, 槍 ,車 , 錶 , 鞋
我老婆就無咩野,講下笑話, 又買d膠返黎呀!
不過整臭間屋就要跪玻璃, 所以只能鑽研手油

我老母會話買咁做乜,擺到周圍都係,嘥錢

呢d野有咩好玩?嘥錢

去後樓梯啦
小弟新手 想問下噴罐白色 除左珍珠白仲有冇其他白?
新手用噴罐好定手油好?
唔該各位巴打

你可以睇下mr colour隻白 果隻係最原始果隻白
其實係睇你想要咩效果 其實手油要油得靚 冇筆痕係要好高技巧
反而新手可以試下噴罐 不過長遠成本高 因為每罐都成$40幾
如果考慮長玩 買個噴泵同支噴筆會冇咁破費
淘寶$200幾人仔已經有支噴筆同個泵 唔錯的

新手用龜泵既話配靚筆會較開心

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞