歡迎想砌模型o既巴絲入黎 (2017年1月號)

1001 回覆
13 Like 0 Dislike
有樣0野好好奇,係地鐵聽到兩條友吹水話細模型鋪好難做,
深水埗d鋪頭癲到低過來貨價買 ,
低過來貨價買咁點賺錢,
佢地係未諗住鬥財力割喉收對手皮之後獨大

發生咩事
我尋晚岩岩砌好呢隻rg wing

X20a 我估

係咁落膠水 試下痴唔痴到

原來開油水會整斷關節,宜家先知,
唔怪得之前隻hg吉姆II兩隻手無端端斷0左 ,
題外話,隻吉姆II個拳頭大到不合比例 .頸下面仲要無分色,
hg吉姆正好多
低過來貨價買咁點賺錢,

有冇巴絲試過將mb sf成隻噴
上網睇好似話上油d膠好易爛

我噴左無問題 反而有啲金色件就好撚鬆脆

如果金色件本身脆 係咪上一層定兩層油都一樣咁易爛
打算金色件上黑底再噴金會唔會太厚

[list]

新手試post

平時玩開素組, 最近買左龜泵 迫自己噴油。
想問邊到買新果隻z plus c1 (HG)平,
見過現時點賣250,好後悔當初無訂

幾正喎 係咪今個月出
可以噴警視廳色
低過來貨價買咁點賺錢,

大量入貨同幫手食死貨有優惠入貨價
新手一問,有冇人試過玩龍桃? 最近想砌隻突擊重劍,一search之下覺得龍桃果隻靚啲 ,會唔會太難砌

幾正喎 係咪今個月出
可以噴警視廳色

係今個月
另外回番上面位巴打
支狙好似係跟番原設(?
不過部機失敗在於個肩甲同手過長
把狙真心覺得肉酸
想問下噴油用邊個牌子比教好用

gaia for sure
把狙真心覺得肉酸

隻色
把狙真心覺得肉酸

隻色

啱哂 1比6嘅figma

自己噴黑佢算
把狙真心覺得肉酸

隻色

自己噴黑佢算

我換支大炮俾佢
把狙真心覺得肉酸

隻色

自己噴黑佢算

個型太老土 太二戰feel 換M82 或者 L96 先啱襯
新手一問,有冇人試過玩龍桃? 最近想砌隻突擊重劍,一search之下覺得龍桃果隻靚啲 ,會唔會太難砌

砌過炮果隻,d可動手指甩左兩隻,點都插唔番上去,其他都還可以
低過來貨價買咁點賺錢,

大量入貨同幫手食死貨有優惠入貨價

福利, 精品個啲係瑞記大客黎
仲要自己鋪冇租金
有時直接日本入貨又唔洗睇瑞記面色
吊高個價又一班水魚唔睇價錢係咪都買
淨計模型既話頭啖湯我估都幾肥仔
起碼7~8算

另外啲細鋪生面口瑞記更係唔平俾你
冇相冇單係賺係蝕任佢吹既姐
如果真係蝕錢福利精品就唔會租埋隔離同埋年年去日本啦

暫時得知源會公開啲來貨價講到佢自己有冇賺
至於旺角個2間點解可以長期keep住高價都生存到就真係唔知

砌過炮果隻,d可動手指甩左兩隻,點都插唔番上去,其他都還可以

諗住買雙劍, 長期放背隻
原來係放b記 咁只可講句
祝好運
把狙真心覺得肉酸

隻色

自己噴黑佢算

我換支大炮俾佢

狙吉加炮
冇錯支狙係跟返原設,但個人認為麻麻

龍桃突擊,命運,曉都買左
突擊真心正,但炮裝備分色分件好差
以下素組補色
把狙真心覺得肉酸

隻色

自己噴黑佢算

我換支大炮俾佢

狙吉加炮
冇錯支狙係跟返原設,但個人認為麻麻

可以拎一型或陸戰把狙去代替
反正白狗都係用果把
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞