歡迎想砌模型o既巴絲入黎 (2017年1月號)

1001 回覆
13 Like 0 Dislike
有冇人分享下淘寶工具個d
模型個d

新手想入坑
模型個d

新手想入坑

+1
模型個d

新手想入坑

+1

套套差唔多,剪鉗、貼紙鉗、塊板、分模器最常用,筆刀買過支靚少少、砂紙隨你喜好。
rg七劍有冇人訂左
幾錢
見到fb gp放268一隻

Mg唔好咩

mg多pc膠
rg遲啲pb有,唔急嘅話可以唔入住
rg七劍有冇人訂左
幾錢
見到fb gp放268一隻

Mg唔好咩

想齊晒咁多部rg先玩mg
只限00
Rg砌完紅迷 冇曬性趣
Rg砌完紅迷 冇曬性趣

點解

好撚大部
分件又少,終於明白點解當初會死貨
Rg砌完紅迷 冇曬性趣

點解

嗰條爛鬼腰扭一扭就甩 想擺個揸刀po都難
Rg砌完紅迷 冇曬性趣

點解

嗰條爛鬼腰扭一扭就甩 想擺個揸刀po都難

rg 通病 唔斷骨算偷笑

好撚大部

HG 放大版
講開00, 第一季啲機設真係好撚高質,就連卒仔機都型到震,尤其係over flag 但mg 乜柒都唔出,連主角機都淨係出exia (雖然最鐘意都係佢)。今年00十周年希望 bandai 識做, 最想要 dynames

gn-x 都有mg 點解唔用翻個模出gn-x iii/ gn-x iv
講開00, 第一季啲機設真係好撚高質,就連卒仔機都型到震,尤其係over flag 但mg 乜柒都唔出,連主角機都淨係出exia (雖然最鐘意都係佢)。今年00十周年希望 bandai 識做, 最想要 dynames

gn-x 都有mg 點解唔用翻個模出gn-x iii/ gn-x iv

唔好咁大期待,呢幾年嘅重心都唔係放係mg度

好撚大部

HG 放大版

啲黑色噴嘴真係睇見都眼火爆
當年冇玩mg唔明點解fa78同theo會死貨連連
家下明白了

當年justice出 rg 都唔出mg 真係屌出聲

買果陣仲諗住個長劍揸盾mode,砌完盾都裝唔撚到

財圖b係咁
隔離shf line都係咁
要出嘅唔出,係要拖到最後一該先出

合埋塊玻璃啱啱好放得入,可惜個頭好似爆血咁

好想要馬反既馬沙同寶少

好想要馬反既馬沙同寶少

馬沙個款就係有個台,之後雙手舉高個款?

感覺上唔脆
但係砌完要擺pose 我諗都要好大力

上左色先啪?
我感覺對金翼會好脆,打算部份上色

骨架上左色先呀
因為我驚假組完拆唔番落黎

巴打呢隻係咪大班?

龍桃

好想要馬反既馬沙同寶少

馬沙個款就係有個台,之後雙手舉高個款?

Yes

我眼殘,個頭有事咩
long time no C

尋日都砌左隻新嘅妖天使 感覺唔差 係個頭個到大左少少

同埋我本身都砌左首辦個隻 所以新入隻諗住噴紅佢

隻腳個到佢有執過 唔會好似bandai個隻因為無預到你會裝重腳而成日甩

非打手 如果bandai出會三入
睇完OVA真係極鍾意佢
long time no C

尋日都砌左隻新嘅妖天使 感覺唔差 係個頭個到大左少少

同埋我本身都砌左首辦個隻 所以新入隻諗住噴紅佢

隻腳個到佢有執過 唔會好似bandai個隻因為無預到你會裝重腳而成日甩

非打手 如果bandai出會三入
睇完OVA真係極鍾意佢

我有首辨未砌但都想入,六眼做分件太吸引。
00劇場最型係佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞