有冇巴打有種下植物

702 回覆
20 Like 0 Dislike
我都種緊青瓜 但d葉好似有d問題

種左一個月左右

比大啲嘅盆佢會生得好d,啲葉仲ok,唔好剪

種左一個月左右

大概種到幾大就會開花?
我個棵完全冇開花跡象

種左一個月左右

大概種到幾大就會開花?
我個棵完全冇開花跡象

你嗰棵仲好細,要開到最少5節葉以上先好留花,即係5節以下嗰啲花就算生咗都要摘除

因為太矮生花佢會唔識大,落啲肥比佢就會快生d㗎喇
早排執左啲木棉種子諗住試下種
發左根之後就落泥啦
點知過幾日啲根變哂蛆蟲
見到有少少飛飛飛過 但點解會咁架
有咩方法預防
發左根之後就落泥啦
點知過幾日啲根變哂蛆蟲
有咩方法預防

我都執左但未種 ,會唔會同泥有關?換泥睇下會唔會好d
養左水種植物, 留名跟各大大學野
發左根之後就落泥啦
點知過幾日啲根變哂蛆蟲
有咩方法預防

我都執左但未種 ,會唔會同泥有關?換泥睇下會唔會好d

我用街買嗰啲泥 綠色包裝下半部份透明
屋企不嬲用開呢啲泥種
試2次都係咁
之前係台灣買咗2罐返嚟種
左:五彩辣椒 , 右: 九層塔

最近天氣濕熱...開哂窗通風都有幾盆多似黑腐死左
最近天氣濕熱...開哂窗通風都有幾盆多黑腐死左
新手留名
新手留名

種開咩野
新手留名

種開咩野

試緊種菠蘿
新手留名

種開咩野

試緊種菠蘿

熱帶野應該有前途,我種緊唔會結果既蘋果樹
新手留名

種開咩野

試緊種菠蘿

我都有棵唔會結果既芒果樹仔

Btw連登冇種野,得一千零一個傾得成既post
我早d發現個post就好 而家冇晒人了
新手留名

種開咩野

試緊種菠蘿

新手留名

種開咩野

試緊種菠蘿

我地推返上去,正常修剪來講都唔會係夏天進行既,所以我都冇乜update由d野生。
個post係寵物台仲係見唔到

因為個post過左太耐,個系統係咁。今晚可以再開過,到時支持下

因為個post過左太耐,個系統係咁。今晚可以再開過,到時支持下

一定會

支持
羅漢松可以點先加速生長

種緊秋葵
巴打個公仔係邊買
想要
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞