有冇巴打有種下植物

702 回覆
20 Like 0 Dislike

喺無印買嘅
好似叫做鵝掌柴
種左個幾兩個月
日日有曬太陽有淋水
點解啲葉會咁快黃?

sorry要大家頭已側

好似冇去水 ?

咩黎架好pro咁

喺無印買嘅
好似叫做鵝掌柴
種左個幾兩個月
日日有曬太陽有淋水
點解啲葉會咁快黃?

sorry要大家頭已側

好似冇去水 ?

係啊
因為冇去水所以先會黃?
咁係咪應該轉盆

喺無印買嘅
好似叫做鵝掌柴
種左個幾兩個月
日日有曬太陽有淋水
點解啲葉會咁快黃?

sorry要大家頭已側

好似冇去水 ?

係啊
因為冇去水所以先會黃?
咁係咪應該轉盆

冇去水會浸住d根同埋根部都會希望有足夠既透氣

喺無印買嘅
好似叫做鵝掌柴
種左個幾兩個月
日日有曬太陽有淋水
點解啲葉會咁快黃?

sorry要大家頭已側

好似冇去水 ?

係啊
因為冇去水所以先會黃?
咁係咪應該轉盆

冇去水會浸住d根同埋根部都會希望有足夠既透氣

咁轉盆應該用啲咩泥?
洗唔洗要個大啲嘅盆?
有無人有種下大麻

巴打小心早幾日拉左幾個種左幾千萬貨
利申: 冇食但認為大麻適量用是好的
有無人有種下大麻

唔驚啦我幾百萬貨仔啫
利申:派膠但想知其實點種

我都唔知,有時係街市都見到有罌粟籽賣(藥用)
係度諗你如果有一大堆咪變個罌粟田

香港?

咩種
有無人有種下大麻

唔驚啦我幾百萬貨仔啫

有得賣 咁個個都種到
唔識野 求解答

我都唔識,但有種子就種到啦,種得好唔好就另一回事。
有無人有種下大麻

唔驚啦我幾百萬貨仔啫

有得賣 咁個個都種到
唔識野 求解答

啲種子唔係處理過嫁咩?
有無人有種下大麻

唔驚啦我幾百萬貨仔啫

有得賣 咁個個都種到
唔識野 求解答

啲種子唔係處理過嫁咩?

姐係乾灑唔種得?我唔知啦冇試過

唔驚啦我幾百萬貨仔啫

有得賣 咁個個都種到
唔識野 求解答

啲種子唔係處理過嫁咩?

在1992年,國際標準ISO676-1982中已將罌粟籽列入調味料名錄。中國於1991年頒佈的《香辛料和調味品名稱和內含物的測定》標準中,「香辛料和調味品名稱表」也明確標明「罌粟,可使用部分,如種子」,但受到嚴格管制,只有完全滅活的罌粟籽才能上市銷售。另外,《美國聯邦政府條列手冊》、《大英百科全書》等,均記載罌粟籽爲安全可食用物質。罌粟籽中含有少量鴉片生物鹼,跟嗎啡和可待因成份相同,雖然含量較低,不致於對人體造成影響,但食用後有可能造成藥檢陽性反應[2] [3] 。不過基於這個理由,新加坡及沙特阿拉伯均禁止售賣罌粟籽。

唔驚啦我幾百萬貨仔啫

有得賣 咁個個都種到
唔識野 求解答

啲種子唔係處理過嫁咩?

好多種子本身都冇乜水份
種左波蘿差唔多一年 最近生左個小波蘿

咩黎架好pro咁

大麻

香港?

咩種

美國
有冇巴打有種櫻花?

早排花墟有貨, 又櫻花又楓樹太多野揀最後反而乜都冇買
巴打諗住入手?

我有啊! 舊年喺花墟買, 種咗幾個月一d都冇大過, 之後轉用泥種後枝幹即刻標長, 但到依家都未開過花, 只會無啦啦係咁出葉, 無幾耐就謝晒, 隔一排再出葉又好快謝晒... 而由冬天開始至依家直頭咩都冇, 得樹枝~~~

當時買係咁樣樣~
有冇巴打有種櫻花?

巴打諗住入手?

我有啊! 舊年喺花墟買, 種咗幾個月一d都冇大過, 之後轉用泥種後枝幹即刻標長, 但到依家都未開過花, 只會無啦啦係咁出葉, 無幾耐就謝晒, 隔一排再出葉又好快謝晒... 而由冬天開始至依家直頭咩都冇, 得樹枝~~~

當時買係咁樣樣~

係咪日本feel個間 。定期換盤係對植物好架
仲有冇個d Lum定謝灑
有冇巴打有種櫻花?

巴打諗住入手?

當時買係咁樣樣~

應該係冬天唔夠凍?
因為我見啲櫻花都由枝 先生花 後生葉咁..
有冇巴打有種櫻花?

巴打諗住入手?

當時買係咁樣樣~

入面有得飲咖啡個間.
買時都以為係花lum, 點知係葉lum咋…
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞