有冇巴打有種下植物

702 回覆
20 Like 0 Dislike
一直都好想種d多肉植物
但就咁擺係房度
有咩好種

熊童子好正,毛神神咁

淘寶買左堆

處理後

後面仲有d 水橫枝,日本楓 ,黑松,六月雪。

種過呢d,仲有好多唔成功ga

更新下,最後得兩個有出芽。夜晚d葉會合埋好正
一直都好想種d多肉植物
但就咁擺係房度
有咩好種

熊童子好正,毛神神咁

淘寶買左堆
[im]https://holland.pk/y706edb9[/img]

處理後
[im]https://holland.pk/j7plqa81[/img]

我都淘左堆 越種越多說無位

怕羞草?

怕羞草?

怕羞草?

唔係呀,係鳯凰木,日頭會打返開
有無啲唔洗太陽嘅植物?

海苔類岩唔岩玩
一直都好想種d多肉植物
但就咁擺係房度
有咩好種

熊童子好正,毛神神咁

淘寶買左堆
[im]https://holland.pk/y706edb9[/img]

處理後
[im]https://holland.pk/j7plqa81[/img]

我都淘左堆 越種越多說無位

真係會出事。所以我幾舊種埋一盆。

薄荷葉變黑 有冇巴打知點解
都已經幾星期啦 上網睇過通風唔好就會咁
淋水太多同太少 兩隻講法都有人講
先兩個禮拜將啲黑的嚴重既剪走左
剩低既都黑得唔嚴重既
呢兩日又好似有啲變黑

之前係咁既

剩低既都黑得唔嚴重既
呢兩日又好似有啲變黑

之前係咁既

去水問題都可能望下望,個底會唔會太多根,技術上既野要召喚一片天巴打

呢款叫森樹唔知有冇巴打有玩,幾粗生下。琴晚將佢修剪完三條種埋一齊希望有少少森林既感覺

剩低既都黑得唔嚴重既
呢兩日又好似有啲變黑

之前係咁既

去水問題都可能望下望,個底會唔會太多根,技術上既野要召喚一片天巴打

個盆都夠哂大,啲根應該點生都得呀
可以點樣整鬆啲泥又唔會整斷根/搞到一屋泥

剩低既都黑得唔嚴重既
呢兩日又好似有啲變黑

之前係咁既

揾個水盤或者水桶放係底,點跌都係同一度。由中間開始向外梳,如果有一兩條特別長既剪返同其他差不多平均d

之前淘返黎 佢話係六月雪唔知真定假
我盆bb勁多蟲係泥度熬左出黎 殺極都有

換泥? 都係得樓上高手巴打解答

之前淘返黎 佢話係六月雪唔知真定假

係真既,我都有兩盤。你個盤d根部都幾靚,遲下可以露多d上泥面

換泥? 都係得樓上高手巴打解答

第三第四頁有講到唔同既滅蟲教學。換泥都係一個方法。

剩低既都黑得唔嚴重既
呢兩日又好似有啲變黑

之前係咁既

有冇根露出嚟?
有冇落過肥?
淋水習慣點?
日照由幾點曬到幾點?

呢排天氣飄忽奇怪 我有2棵青瓜苗都死死哋,一時潮濕一時太濕,用緊海帶水救吓物
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞