『薪火post』BNO 續期資訊(17) 唔睇Q&A 唔好學人續

1001 回覆
29 Like 3 Dislike
有衝動想寫篇假嘢話英國推申請表,可以申請bno,睇下啲愚民有咩反應
btw
不議價,議價即封,因每天不停有2018年的新帳號,完全無砰分,的人玩野,不停出價,出完價,又吾留電話,想玩野,根本無心買,浪費了半天時間,又話沙頭角交收得吾得,東涌迪士尼門口交收得吾得,根本無睇如何交仮,就出價,請出價後,一日內主動留下聯絡電話相約交收,否則物品會重新拍賣,胡亂出價,玩野,必會封鎖,議價即封鎖,不議價,不郵寄,不順豐,你只需按下出價,留下聯系電話就得,English does not reply,勿用英文發問,吾答,如有問題或有意購買請留低電話覆你,依度已經累積了,5000條問題,我會抽時間盡快覆你,排山倒海,每天100個問題,寫字寫X到手軟,有心買留電話覆你,pm:5~7深水步或沙田廣源邨.全日交收(不設其他地方交收,私人收藏,沒有鋪頭,不設參觀,深水步星期日不交收)

長輩語文
吾你
D窮遊網又發功
何解篇篇都講 BNO "偷雞" "扮"英國護照 入玻利維亞
收咗政府嘅稿唔識改?
鱔稿差唔多啦
一次動用到咁多傳媒
仲要有啲咁無知咁過份嘅說話
曝露晒嘅就係寫手嗰面份鱔稿就已經有
而寫手係咩人,咩人拎到第一手資料?
擺明就係政府嗰面有心要散播啦
25.用過廁板去台灣,可唔可以轉 BNO?
喺台灣眼中,只要你符合港澳關係條例第四條香港居民嘅定義,無論你拎廁板定係 BNO 入境都一樣係當香港居民處理,台灣關員係唔應該以持雙重國籍為由拒絕手持 BNO 嘅香港居民入境

唔知有冇巴打清楚
我去過兩次台灣,第一次用廁板,第2次用BNO
如果我第3次用返廁板有冇問題?因為我BNO DAMAGED未咁快搞得切
感謝
最好唔好
點解唔申請ETD
用特衰入英國,用返bno搭飛機得唔得
點解會唔得
其實2 本passport對台灣黎講都係一樣野
風險自己承擔
一嚟就決定嘅係佢地io,佢係「鍾意」唔俾你入都得,以前有案例係有人俾個唔知頭唔知路嘅io搞咗好耐。所以我地都唔知㗎
二嚟依到不嬲唔鼓勵食兩家茶禮
不過如果你係要知「我」嘅意見,我覺得入境會有麻煩,但佢io畀幾多麻煩你都好,應該都唔會有拒絕你入境或者有咩後果
但當然,你去旅行冇理由想入境俾人搞你半個幾個幾鐘,風險自己承擔
英國出境冇人會理你(literally 冇人理你,冇出境手續)
貴囉仲駛問 成千蚊架仲要還
點樣砰分
冇錯呀
#139 都講咗
臺灣IO要玩你都可以
因為個case係三月頭
風險自己承擔啦
係嗰單嘢之前我都好放心話「痴線,對台灣嚟講兩本都一樣」
但依家我會覺得如果兩本交換入,人地真係會畀麻煩你
當然我個人就唔怕,但你去旅行唔係為同io嘈㗎嘛
(我入境冇帶學生證都俾io懷疑搞咗個幾鐘都試過,基本上我個人一直抱住「io要on9可以好on9」嘅心態
好耐以前用過廁板去台灣,前幾年拎返本bno,但都係只用廁板過台灣,因為台灣io太麻煩
收到本Passport果陣個簽名 洗唔洗同申請果個一樣?
唔洗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞