『薪火post』BNO 續期資訊(17) 唔睇Q&A 唔好學人續

1001 回覆
29 Like 3 Dislike
等英鎊匯價
「指宣傳港獨 蕭思江入稟求收回戴耀廷特區護照」
香港大學法律系副教授戴耀廷的香港「獨立建國」言論繼續惹起爭議,香港港人民權民生黨透過華孝有限公司入稟高等法院指,戴耀廷曾發表鼓吹「港獨」和「台獨」的言論,已實質上自願放棄了自己的中國國籍,要求法庭下令入境處處長收回戴耀廷的香港特區護照,並頒令禁制戴耀廷繼續「播獨」
唔好講成唔成事,
法庭肯受理單嘢嘅話都已經好大件事
2月中申請本野到4月頭終於都搞掂...
咩case?
LOST,都交咗好多資料過果邊...
快啲取消中國國藉
請詳加說明之
想知
第一次交齊資料,連老豆老母既bno都比埋果邊,彈返黎話要老豆老母同自己既出世紙
第二次交咗老豆同自己既出世紙,亦都寫咗信比果邊話老母無出世紙,彈返黎話叫我老母去入境處申請過一張
第三次作咗篇長文解釋點解我老母無出世紙,之後就搞掂咗
yayaya 我琴日就係講呢張圖
第二次嗰陣應該已經要寫信解釋清楚,咁就唔使第三次
佢叫得你補文件即係表示冇得隻眼開隻眼閉,交唔到佢要嘅嘢就要詳細解釋
第一次寄嗰陣反而可以俾少啲
快點收回我
到時HKSAR唔要我咁我就可以自動回歸大英祖國
2年前續就fit哂
最低1對9個幾
係噃。公海嗰邊好多人都話終於有途徑取消中國籍。終於可以申請BC。

其實⋯嗰班人係唔係鼻屎咁大嘅腦都冇呢?
有腦就唔會狙擊戴柒頭啦
經過一輪DQ同政治檢控
而家都無哂人喺主流意見度講港獨/本土
無啦啦出動成個國家機器去狙擊個又唔本土又唔港獨嘅柒頭
梁天琦陳浩天嗌港獨就話報紙唔報當佢無講過
但而家中聯辦禮義廉日日講CCTVB就日日同你報到足
搞到"港獨"又浮返上水面日日有人講
你唔提以香港人往績過多一年半載就會自動收皮啦

利申:支持香港獨立, 戴耀廷正柒頭
我覺得戴(妖)係有心帶港獨言論出嚟
對港豬嚟講,佢點都有影響力
現實世界嘅泛民港豬好多都仲buy佢
係本土嘅先覺得佢膠
見到其實戴(妖)帶緊言論去獨立,點都有佢嘅好處,講多好過講少,橫掂對港豬嚟講,好易受羊群帶動,多個人講獨立好過冇
支那追擊佢就典型梁振英年代支共手法,純粹係想高調製造輿論拎維費,依啲無人駕駛都不知幾豬隊友
而家唔係維尼落場帶隊咩香港呢邊?
Hide Blocked User - 嘉喜嘉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞