『薪火post』BNO 續期資訊(17) 唔睇Q&A 唔好學人續

1001 回覆
29 Like 3 Dislike
BNO 無咗就無咗
咁耐冇黎竟然咁旺 多謝五毛
如果巴打有經濟能力,可能renew搏下睇下有無既
啲Case真係獲獲新鮮獲獲金
有幾食飽屎無飯痀先會特登走去取消
各位巴打救下我
我睇完Q&A知道, 聲明書有印到 countersign佢出黎就要搵人 countersign.
請問有無得係俾錢之前就知道需唔需要 countersign?
幾耐冇續到呀?
我2月尾續
過左期十年以上
份表要countersign
我冇就咁寄
比你參考下
我而家24歲, 我本護照係2002年1月過期, 都無續成16年,
係幼稚園相既護照黎
放心你份表一定印埋countersign
我都 Feel 到要嫁啦
我仲以為可以睇到需唔需要 countersign 先進行俾錢呢個動作,
我識既 countersign, 都係從事非officer grade 的低位既公職人員
我好擔心佢彈我回頭,
仲要呢個人係無海外護照, 得廁所板
屌....睇晒副簽指導就唔使驚啦
你咪就咁揀RENEW囉
普通RENEW唔洗副簽架嘛
sam gor上個post 最後有出過黎
Renewal 申請續領護照
這個選項代表你 (必須三個條件完全符合):
現在已經擁有一本紅色封面英國護照(英國海外續領者,護照簽發年份必須為2004年或以後,如你的紅色封面英國護照為2003年或之前簽發,必須以首次申請英國護照方式申請。除非你的英國護照嘅簽發部門為UKPA/ UKPS/ IPS/ HMPO而該護照的簽發年份為1994年或以後,如你的紅色封面英國護照為1993年或之前簽發,亦都必須以首次申請英國護照方式申請)
你的護照沒有損毀
你的名字、資料和英國國籍狀態沒有改變
噢 唔該哂
因為之前見有巴打咁樣做成功左,不過唔知佢護照幾多年簽發
彈回頭既話你有咩選擇?
有行動力,幾好
有冇人知而家BNO入印尼點, 上個月話BNO都要簽證
要簽
我都唔知點算好
但巴打整果個Q&A excel 話 無副署都未必係會唔得
博一博啦
我都唔想跪係度求其他同事可唔可以countersign我
想問下eurostar英國入法國境佢冇吸到印有冇問題嫁?
問英國人周融最清楚
找尋下有無BNO先,比錢試下啦,也許申請特衰時比入境處收咗當咗取消呢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞