『薪火post』BNO 續期資訊(17) 唔睇Q&A 唔好學人續

1001 回覆
29 Like 3 Dislike
其實我覺得只係內政部散仔做錯野
佢地唔回收改正係因為咁樣成本最低
間中比一個半個人upgrade對成個聯合王國嚟講又無負面影響
睇左4年你先肯續?
但係尋日見到英文forum有申請人隔咗三四年內政部先話出錯要收返本護照喎 🤔
咁大獲,開心完就冇
可能冇自首啦
金斧頭銀斧頭
呢啲就係作繭自綁,整咁多款出嚟又覆雜又出錯,連自己前線同事都唔清楚自己國家國籍有幾多類

硬膠程度媲美強國
可能audit 時比啲大粒見到要揸正嚟做
前年最平居然唔續
過多幾年可能仲平呢
英國公務員有些時候真係好膠
Dirty work嚟㗎咋
你估香港人人想做政府工咩
你肯定去民丹可以落地簽?。我上timatic 完全搵唔到。

去印尼領事館簽穩陣,銅鑼灣好方便丫
我反而覺得可以搏下,反正入唔到咪坐番船番轉頭,損失不大。
反而我想知印尼對british passport 免簽政策係咪真係改左,因為我公司仲有客拎bno 成功入境印尼
若果BOOK咗幾日酒店,無得取消就搏唔過

TIMATIC係咁寫,去民丹都還好,先去星加坡,一定上到機
我知timatic 係改左,但係依排我地都仲有放bno 客去印尼,so far 又冇比人refuse landing 喎,所以咪想知囉
等樓上去一趟領事館再返嚟報告就清楚好多

呢一刻入到啫,有邊個知入境果一刻又話唔得。大家都係睇住TIMATIC做人。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞