『薪火post』BNO 續期資訊(17) 唔睇Q&A 唔好學人續

1001 回覆
29 Like 3 Dislike
Has the applicant been included on any passport before? 我一開始簡左yes 但係我老豆老母本舊bno係從來冇我名 咁係咪應該要簡番no 我睇完doc個度先留意到依野樣 但係已經apply左
咩CASE
寫信解釋
我都懷疑我同巴打你一樣搞到要填父母passport number
我有獨立bno,其實係唔係要答no?
姐係我都唔想好似好唔友善咁答你
不如咁問
你係睇唔明句邊句中文或英文
等其他巴打可以改好份doc
我諗住寫 因為本身有d confuse 點為之included on any passport
兩老本以前本bno的確唔見有我名
同埋我回歸前已經有拎bno 自己最近未剪角個本係01年拎
唔好意思理解能力低
我唔明下面又93年之前又03之前係咩意思
我自己果本02年,第一本護照來,係咪即係no
自膠先,02年應該唔會係第一本護照架可
係咪即係仲有舊 或者係爸媽護照中
你有本舊BNO可以試吓
佢可以叫你解釋
02年本BNO係唔係未剪角
我未剪角個本個已經係下面打打左個no比佢 會寄比佢
係no
唔該巴打
For most UK people, Asians are people who comes from the Indian subcontinent.
香港人係醒過頭嗰派嚟(除廢老)
今日靜到
好野

3號掛號寄出
10號收到
頭先CHECK DISPATCHED左

DAMAGED PASSPORT, 申請時冇填GRANDPARENTS 資料,有略略解釋過
有BNO朋友副簽, 填FORM果陣用左藍色筆 (好彩冇事,大家穩陣D都係用返黑筆好)
仲有堆廢中
都話係時事台開post
精神分裂?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞