『薪火post』BNO 續期資訊(17) 唔睇Q&A 唔好學人續

1001 回覆
29 Like 3 Dislike
好笑,我哋成班講啲嘢你唔啱聽叫圍爐,講事實叫打飛機

仲有,邊度有踩?點踩法講黎聽下

我哋句句講事實,我就問你一個最簡單嘅問題,揸特區護照係第三國遇事需要領事協助時,如果你不滿領事服務嘅表現,請問你可以向咩人投訴或者反映意見?

我唔需要同你講啲咩身份認同呢啲咁虛無縹緲嘅問題,就講啲實際嘅
開個POST就叫鋪天蓋地叫人續BNO 我都覺得自己功勞好大添

我地點踩特衰呀

定你講呢D呀

國籍在極權國家不是護身符。不過,在其他國家就不同了。2011年日本311地震發生後,大批港人滯留當地,特區政府一直拒絕派包機,港人找中國領事館援助,完全無效,但持有BNO護照的香港人則可以乘英國政府包機回港。2012年哥詩達郵輪沉沒,受難的香港人到中國領事館求助,領事館人員開口就要財物盡失的受難者先交錢補領護照。可是,持BNO護照就很快得到英國救助。

呢D叫事實
其實,你都可以講BNO有咩唔好處。 冇人限制你出Post。你都可以係公海出Post。

我地呢個Post又唔係熱門,只係資訊性質。根本冇心入,就好難撞入黎。

你都係出公海嘈啦。個Noise大啲。你個名都出名啲。啲錢都易賺啲。
好老實呀,我哋都好撚低調呀,post又開係旅遊台,唔特登搵都入唔到黎,點舖天蓋地
事實,永遠是殘酷的。
叫你話我地點踩特衰呀 兜兜兜 咁賺唔到錢架
直接答我問題啦 定係唔識答要問第二條轉話題呀
出Post支持BNO等於踩特區護照。
好笑,我哋成班講啲嘢你唔啱聽叫圍爐,講事實叫打飛機

仲有,邊度有踩?點踩法講黎聽下

我哋句句講事實,我就問你一個最簡單嘅問題,揸特區護照係第三國遇事需要領事協助時,如果你不滿領事服務嘅表現,請問你可以向咩人投訴或者反映意見?

我唔需要同你講啲咩身份認同呢啲咁虛無縹緲嘅問題,就講啲實際嘅
支那領事服務表現差就不嬲架啦,點咁解有段時間bno冇咩人續 係咪呢段時間支那領事服務好?定英國領事服務差?
叫你話我地點踩特衰呀 兜兜兜 咁賺唔到錢架
又話97後係中國人,咩咩咩.你地係法律上唔係咩?

你UP乜呀 岩岩又係你自己貼咩apply過特衰就係中國人

97apply 唔到BNO咪apply 特衰...咁係事實喎

咁叫踩特衰?定係你覺得係中國人已經係負面野
又入推post呀?
人生係咪咁冇嘢做呀
你唔悶我都厭啦
不如我答你點解2016年1&2月 BNO renewal 數目會突然增加呀
留名返屋企搞

高質d啦唔該
唔好迫佢啦
你唔繼續講邊有得繼續笑
客觀事實上支那個躲臭,領事服務幾乎冇
依個係令你嘉喜嘉覺得自卑嘅原因
同我地叫人續BNO有咩關係?
你覺得自己臭,唔代表我覺得自己香
雖然客觀上你係真係臭,我地咪輔和下你囉
而你覺得你臭啲時,你又要嬲嬲豬臭蟲論話人臭
個爭議根本係你自己搞出嚟,打稻草人
BNO VS特衰係出事時有咩分別我諗Google都搵到十幾廿單
我相信客觀事實大家都可以有唔同詮釋
我理得你點自卑,但唔好自卑到自大,自己幻想全世界都羞辱你
你唔入心post都唔會見到我地「打飛機」格
攞架嚟丟
我地真係有本事分化嘅
道個歉先啦
我地真係有用念力去阻止支那領事館去幫香港人嘅
依個 post 俾佢推到上熱門未?
上左旅遊台熱門

嘉唔知乜春有份推POST算唔算助長左佢口中既唔知乜春分化
雖然臭係事實,但你都唔可以話我地臭。唔可以講事實出黎。

因為,我冇香香BNO....

我諗唔到酸我地有BNO之外,仲有乜理由特登走入黎嘈⋯⋯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞