『薪火post』BNO 續期資訊(17) 唔睇Q&A 唔好學人續

1001 回覆
29 Like 3 Dislike
正常香港出世會係HONG KONG
到時又有人係到問
冇錯...連狗都叫做到野
平靜既2日
上個post尾 sam哥返左黎
留名
SAM GOR仲係到架
Sam哥與我們同在
公海無新聞,呢到好靜呀
留名
no news is good news
關於BNO的新聞就無,不過大把其他新聞,有特工在英國被俄國毒殺,中共走資港元脫匯,北韓似打非打南韓叛美親支,周圍都是火藥庫
真係no news is good news
你覺得呢D會影響到香港人續咩
公海無新聞,呢到好靜呀
no news is good news
關於BNO的新聞就無,不過大把其他新聞,有特工在英國被俄國毒殺,中共走資港元脫匯,北韓似打非打南韓叛美親支,周圍都是火藥庫
真係no news is good news

呢度靜嘅重點
我係3月13號用掛號寄去英國
3月19號到英國
28號轉左status為dispatch
我寄左 (1)ID Card copy (2)老豆老母結婚證書正本 (3)過期BNO (4)出世紙正本 (5)HKSAR正本 (6)朋友本BNO copy

搵左個朋友本BNO過咗期10年都無問題
其實比我想像中簡單同快
起碼唔駛去入境處填自己中國藉同望到成班大陸人去申請身份證

專登開個ACCOUNT多謝LIHKG 巴絲D Q&A
其實好多野Q&A入面都有 唔好個個都做伸手黨
巴絲好畀心機整 雖然有D長但真係大部分問題入面都有得解決
你問HMPO喇
都話啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞