賣咗十年眼鏡,您問我答(5)

1001 回覆
16 Like 8 Dislike
小弟元朗開小店🙇‍♂️
點封
係dvp 上面
蔡司有兩份餐牌
成本書嗰份冇清銳嘅就繼續用
得張紙嗰份就被封印
咁我明了
硬皮個本

有圖有真相
應該551NT薄D
YP我無賣,不過印象中Morgan 個圈無BJ咁厚,有錯請指正
下底圈厚
印象中兩間都無
想問下 七百幾八百度近視 六百幾度散光....想佩太陽眼鏡係唔係好貴.... 我普通眼鏡都要over 2000 - 3000蚊 一直都唔捨得佩太陽眼鏡
下底圈就三隻差唔多咁厚
因全高三隻差唔多
六百散以上我都唔知可以做邊間

剛剛做咗副深度數偏光比客,兩千零蚊架連鏡
不過如果巴打咁深散光,做唔倒偏光
想抵又唔怕厚嘅可以做Hoya 1.67球面加色
都係兩千零倒(連普通鏡架)
想問下 七百幾八百度近視 六百幾度散光....想佩太陽眼鏡係唔係好貴.... 我普通眼鏡都要over 2000 - 3000蚊 一直都唔捨得佩太陽眼鏡

剛剛做咗副深度數偏光比客,兩千零蚊架連鏡
不過如果巴打咁深散光,做唔倒偏光

想抵又唔怕厚嘅可以做Hoya 1.67球面加色
都係兩千零倒(連普通鏡架)
仲平過我普通眼鏡.... 巴打介唔介意俾個tg我 我想知係邊到佩
係播
球面可以千零元搞掂
如果你唔介意用我d送架
想知你隻energize me用後感係點
我兩邊-225散,又鴛鴦得犀利
因為舊光爭-25散,所以新鏡一定清好多,
以前戴過舊版remark,唔掂,呢隻唔會有浪(我隻架好細),未算有add所以下光果+40可以擺近d睇。
呢個價又RX(聽講有精密研磨同digital inside)又有防藍光,個人覺得抵戴
唔試energize me版嘅digital
反正揼sales心口
個時配過iscription

頂唔順
+40 同 +66應該無咩分別
聽講仲清過無度數嘅眼睛
想問下,如果想護眼,配副全視線變色,定係配防藍光好,定係其實兩樣野無抵觸,可以一齊配?
會戶外,又會長期對電腦
結果過左幾日仲未去搞
想問可唔可以搵樓主驗眼+配鏡片(有框)
我呢邊歡迎
唔知點搵到樓主間舖
唯有留自己tg http://t.me/rcwalker
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞