賣咗十年眼鏡,您問我答(5)

1001 回覆
16 Like 8 Dislike
當然有可能係員工唔識/技術唔好啦!
不過一般應該係怕整爛你副野,嘈起上黎就唔好啦!
其實佢可以戴定頭盔同你講'可以幫你整,但爛左唔負責,你ok?'
但大家都知,到時爛左一樣有機會比人炸型。保障自己起健……

9 up下咁講,如果你靚女,咁俾多d心機同你慢慢整其實都唔岀奇嘅
想問下咁多位 1.67鏡片,配鏡片大約咩價位?
左眼300度,散光-2.00
右眼500度以下,散光-1.00

其實我左眼散光-2.25, 但好似要加好多錢,
因為我成日換鏡框,所以想平平地買到鏡片
唔該哂大家!
Hoya 個隻1.67 現成到300散
其實較開架,手造架好較過依家D tr90好多
不過去chain較濃晒celluloid 都見唔少
我自己都鍾意慢慢執,由bvd, panto 鼻位,head width, 耳位,最後再睇睇鼻托咁去
當然要時間許可
老實講如果個客污糟又用到副眼鏡污糟就較到平行比返佢算
唔怕厚少少Hoya 1.6 As Bh 平幾舊一樣有現成-300散
試過有個輕度弱智走過來話想洗眼鏡…
佢: 我想洗下副眼鏡…副眼鏡我頭先跌左落……
之後疾左一疾冇講…

然後唔知係佢定副眼鏡到傳岀些少異味…

但我都局住去幫佢洗(事後消毒)

果時佢仲指住副女裝名牌話要試,我話咗係女裝佢都話冇問題…
眼鏡店尤其係街坊舖某程度都算服務社會咖啦....

尤其是香港人特別鍾意強人所難
你嗰區都幾多呢啲客
屌佢老母真係好撚嬲
拎眼鏡果日先至拎張coupon 話減返兩嚿
搞唔到仲講粗口

無理取鬧,真係難以平復
直上167
我寧願比多點折你
100散光全視線有冇推介
算啦
其實都係放鬆d啦
我有客入嚟r免費驗眼
機一定唔㩒
我叫佢係咁易讀個chart

我見到個0靚仔連第一行都睇唔到

我同佢講
小朋友有架做送鏡
你都係三幾百埋單
佢都話諗下先都有呢d 人

根本由頭到尾冇諗住配
我都估佢唔只一間鋪問
上水廣場8樓某間眼鏡舖
配全線視 今日係第三次拎副眼鏡
鏡片都係花既
點樣可以避免眼睛疲勞引致既假近視/假散光?
真係好差喎
打少d機行多d山
樓主做chain ?
其實點解冇qc
幾錢人工
肥仔面型大同闊,想配副粗少少既鋼框有冇咩介紹? 有冇咩舖推介?
我拎之前有問佢係咪check清楚無問題 佢都話check左 係ok既
依家佢地話我要求高 佢地check過係無問題 符合標準
問我到底想點 收貨既標準係點
我話 一副鏡片起碼好似玻璃咁唔會有花痕
唔通真係我既要求太過份?
但我係其他眼鏡舖堅未試過配到有花既眼鏡

我覺得係同一塊鏡
兩張都係今日影
之前退返去個副 割花位係第二度
我已經放棄唔再換
好似無不反光咁.....

所以樓上鋪

要溫書,不了
https://img.eservice-hk.net/upload/2016/11/30/204541_e6369ed3cfb5ae8ff76dbf63008b76fd.jpg
唔係掛… seiko 1.6全視線無不反光?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞