(校園故)我叫余佩芝,今年16歲,讀緊中四(2)

1001 回覆
209 Like 11 Dislike
今日,我突然覺得我要減肥。

唔係為d乜,係發現到d男人盲目追求過瘦既女仔,我要蛻變!

雖然我覺得我依家個weight都係可以marginal咁mark到個bmi,但係都希望自己瘦返少少囉。

咁我就制定左以下呢個餐單:

早餐:腸仔x2,水煮蛋x1
brunch:芝士火腿三文治,可樂200ml
午餐:鰻魚飯/牛肉蓋飯,橙汁一罐
tea:西海堂cake一件
晚餐:唔好食飯,其他乜都得
宵夜:餛飩8粒

你地可能會覺得我食得多,但呢度已經係我原本食既5份之1黎。

首先要有足夠既蛋白質啦!蛋,芝士之類既野係必備架囉!

好!開始我新一天!

「芝芝...食早餐啦!」老母拎左碟野出黎,我見到d蛋唔係煎既,即刻發脾氣。

「仆街!點食呀?蛋黃好乾架!我要煎蛋呀!」

「⋯⋯⋯⋯我再整過。」

到左學校之後,我拎三文治出黎食。

「芝芝,你依家先食早餐?帶成公升可樂返黎既?」vian問。

哼!關你咩事呀?我望一望出左院既關平,佢好似瘦左...唉,打咁多飛機真係唔得架。

我一邊飲可樂,一邊諗緊點樣勾引男仔,不知不覺...我成樽飲曬...

「屌!」我一野飛個空樽出去,點知打中關平,個樽口位仲hi左落佢個鼻到。

「呀!!!唔好呀!!!」關平大叫一聲,又昏迷過去。

餓到中午,我拉住vian出去食搞野家。

「大牛肉飯,多汁呀唔該!」我覺得無汁真係好難食囉。

Vian驚訝咁望住我,「芝芝,你食咁少?平時明明食三碗!你係咪病左唔舒服呀?下?」

「我減肥呀!」我望住佢條腰,突然有d妒忌。

「芝芝!加油呀!」vian對住我做一個打氣既動作。

洗撚你講!

菜呢?生果呢?
如果肥芝減到肥 我切
落台啦肥婆

減肥啦青如
LM

走呀

我姓佘啊,唔係姓余啊
LM

走呀

我姓佘啊,唔係姓余啊

巴打係咪讀粉嶺佛教中學
你個user name
LM

走呀

我姓佘啊,唔係姓余啊

點都好啦
你好撚臭呀

走呀

我姓佘啊,唔係姓余啊

巴打係咪讀粉嶺佛教中學
你個user name

西北Kk

我姓佘啊,唔係姓余啊

巴打係咪讀粉嶺佛教中學
你個user name

西北jj#lme

走呀

我姓佘啊,唔係姓余啊

點都好啦
你好撚臭呀

你先臭
好快就1001
關平唔告佢非禮
有無興趣加埋錢七入黎搶平仔
頭先出去做野 有個肥肥地既客黎到counter
咁岩我係佢後面行過 果陣臭味我唔識形容
好臭 差D頂唔順
好臭 差D頂唔順

我地一律叫芝味
肥芝真係好撚顛
好臭 差D頂唔順

我地一律叫芝味

芝味多滋味
關平唔告佢非禮

關平可能真係鍾意肥芝
邊個做5p會員就覆埋佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞