Youtuber鄭金鈴係咪新移民既表表者

1001 回覆
2310 Like 71 Dislike
陳強係典型左膠
俾人利用過唔只一次啦
雲海都出文屌柒過金鈴
呢條毛既野真係無乜follow
唔會掛一齊?!
得罪雲海咁大膽?!

金玲 本來同情同欣賞你咁細個因為屋企窮 要出去擺檔賣老翻幫補家計
但欣賞還欣賞 你而架大個讀埋大學 仲堅持自己冇抄人丶冇錯
你讀屎片架
唔好推
雲海爆金鈴做電台甩底件事
商台真係要多謝陳強咁好介紹

某天,跟電台高層吃下午茶時談起一件事。話說好幾個月前,高層找來一位看似充滿熱誠的十幾歲K少女,到電台開咪做節目。不少外人也認定,K曾為自己的理想打拚過,必定是個有熱誠的人,當時我也這樣認為。逢星期一至星期五晚、每晚一個鐘節目,是多少年輕人恨也恨不到的事,她遇到伯樂了!

K做了幾個月,技巧當然可以改善、內容當然可以進步,但最重要的其實是態度。好了,K現真身了,她忽然向電台高層說:「兩星期後我要請假,到德國旅行一個月!」高層當然猜不到竟有這樣的事!雖然我們也在討論,只有仍然青春才會做出這樣的事;但再想一想,多青春也應有最基本的責任感吧!K若先把未來20集節目錄好也無話可說,但她是拍拍屁股便走去玩那種。於是高層要找人頂替那時段的節目,此時又會有其他人私語,一個人因為青春的任性,帶來眾多問題!

在討論中,亦談到這一代的所謂「熱誠」,跟我們理解的非常不同;他們在人前表現到非常熱切地想加入電台,但只講不做!單單在今年,我自己已遇過四、五班青年人:當中有自己母校的師弟們、在其他學校認識的學生們、在社區中心的青年人、到來訪問我的學生們、甚至大專生們等等。大家不約而同地表示想入電台,於是我鼓勵他們,先計劃一下有甚麼內容、甚麼形式、甚麼噱頭,我可以轉介至電台高層。結果,莫講話Demo,連文字或一封Email都未收過!難道這就是當代人的「熱誠」?

雲海
其實睇佢D片一D都feel唔到佢窮喎
佢講D遊歷同手術之類⋯⋯好多中產細路都未必有佢咁精彩
佢真係好討厭
細細個就已經擺到明好貪錢同有機心,成個吳千語咁
Morning朱
唔知有冇人記得
之前佢有條片係咩穿搭
實質係rebook嘅廣告
記得有條友話佢對鞋襯得好柒
類似咩賣廣告都要賣得好啲
佢就即刻反擊話對鞋隻色唔係佢本來想要嘅
係本身對鞋想揀嘅色rebook冇晒
所以就揀咗對黃色 點點點
總之講到襯得柒唔關佢事咁 賴晒rebook咁
態度串柒柒 仲del埋個comment

佢根本有咩事都會反左擊先
唔會諗下自己係咪真係做得唔啱
lm
佢同MIRA 兩大極品港女(雖然後者更黑人憎)
吹到韓國天上有地下無
比韓國朋友睇條片都只係得啖笑
韓國依D地方連韓國人都頂唔順但居然會有班香港人幫佢地打飛機
feel有少少似
不過佢應該努力過吳小姐
起碼HKU畢業又有自己youtube channel

多嘴吳無咗林峯其實乜都唔係
推到佢仆街
睇過佢機場果條片,係咁講啲英文,又講錯
lm
佢同MIRA 兩大極品港女(雖然後者更黑人憎)
吹到韓國天上有地下無
比韓國朋友睇條片都只係得啖笑
韓國依D地方連韓國人都頂唔順但居然會有班香港人幫佢地打飛機

Mira同佢個閪一樣咁臭
整容整到變咗第個人
佢乜事咁著急一定要去德國?!
難怪雲海咁嬲
不過陳強自己都無乜料到喎仲推薦人

BTW邊度似窮?!
考完dse grad trip
睇死佢大學個4年一定又係呃grant loan
咁佢個觀感又真係好Mira少少
金鈴由15歲俾人追擊到23歲
不要推了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞