Youtuber鄭金鈴係咪新移民既表表者

1001 回覆
2310 Like 71 Dislike
Mao啊 唔係mira
佢話mao抄佢機場沖涼條片 第一版好似有
最鍾意睇人仆街
呃綜援咁撚仆街 未計四年大學full grant
都是垃撚圾,不用分那麼細
明明Kong U grad但講英文啲口音同Kong U Space Grad啲口音差唔多
本身對佢唔係好大反感,但睇完post覺得佢好假好大陣大陸除
即刻unsubscribe左佢
當年就係陳強條仆街日講夜講捧到佢出左名
真心唔好 係唔識韓文聽先以為佢勁
佢係個到咁耐都可以講到咁真係
啲發音好難聽
有啲字新手可能會讀唔正有混淆
但佢依然會犯。。
Lizzy 都好似hku
差別咁大
平常人講韓文唔正都冇問題
但佢話佢教人講韓文喎
學普通話都唔會跟個講得唔正既黎學啦
終於有人講佢
條友啲廣告成日彈出嚟好煩厭
晨早已經set咗唔再show呢個腥港人嘅嘢俾我睇
唔係巴絲放上嚟都唔知佢飛咗男友仲同個魔術師咁曖昧
佢連片頭句韓文你好都講唔好真係好心佢唔好扮勁啦 口音勁重
唔鐘意Mira但平心而論Mira啲韓文好過佢好多
仲有好多讀都未讀好嘅youtuber走出嚟教人韓文 真係笑死人
講韓國嘢嘅係得Liz好啲 其他都不了
佢開頭句韓文你好
真係好似啲唔識韓文既人咁講 呀呢哈些唷
乜同一個人黎嫁 之前一聽覺得好熟 facebook 又成日彈佢d on9 片,以為同名同姓 原來係當年比高登反到仆街既呃政府錢又賣老翻既綜援大陸閪
本身係講緊mao抄佢機場沖涼條片
佢緊係想拉埋mira落水
話哂都同佢分緊舊肥豬肉喎
遲啲可能話人地抄佢攞韓國做題材拍片
人地話哂韓國杜如風
其實有睇開佢
但佢分左手後d 片真係無咁好睇
跟住又買車又搬屋又話開公司又賣廣告
好似出片炫富咁 內容都無以前咁生活化無咁貼地
同埋佢講野都幾唔幽默 令d 片好悶咁
Lizzy 小巴西
我睇liz都話因爲想陪屋企關係會搬翻香港
金鈴係咪會係個邊落地生根?
完全唔係
利: 同佢係韓文course同學
佢好似不嬲都唔係好鍾意mira架
好耐之前睇過佢live有人cm話我覺得你好過mira好多,然後佢類似話佢都覺佢都知咁嘅說話,然後話希望佢唔係到睇緊聽到啦
好心佢半個公眾人物大方少少
Liz好似話今年翻香港,不過會時不時翻去
話唔想辜負幫想睇佢講泡菜既觀眾
佢有次快閃香港話同d fans見面影相? 明星咁

liz 就會係韓國應網友約真係搵間cafe傾幾個鐘當人朋友咁

死啦金鈴睇左會唔會勁憎liz
死啦,liz成熟過佢靚過佢,男朋友仲要係外國人
鈴鈴姐一定追擊人啦
講咁耐又有韓國朋友可以練oral但連基本功都未打得好
真係誤人子弟
Liz有我頂住 走呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞