『薪火post』BNO 續期資訊(15) 謝絕伸手黨

1001 回覆
33 Like 3 Dislike
我過期十年,無副簽都得
早幾年,舊版申請系統可以BY-PASS唔洗交副簽。
沒副簽,直接比BB仔相BNO續到。
我bb相 到22歲 無副簽都得
巴打幾時申請返?
上年
唔明點解有人抗拒睇doc
一早有準備寫好哂
點都好過要睇下個回應有幾多個正皮去判斷啦下話?

我不嬲認為中囯愚民政策係好成功。
冇副簽近排好似收緊左...小心
腥港是愚村
妖⋯啲問題重覆完又重覆⋯

上面啲post冇講過有副簽同冇副簽嘅例子咩?
Doc冇寫點樣用身份證大法睇下自己有冇機會回歸前申請過咩?

點解乜都唔睇就開口問?睇完唔明再問就話啫⋯係唔係要Spoon-feed到咁?

廿歲人啦⋯學下自己搵資料啦!(何況需要嘅資料已經放曬係DOC同頭幾個post!)
香港空郵其實相對穩定⋯但轉到英國郵政手中⋯係另一個世界⋯⋯⋯
倫敦寄倫敦 平郵 4個工作天
我之前英國網買嘢都
英國寄到香港四日搞掂
WTF
下次再問叫佢地去入境處(香港)申請罷啦
我係之前用bno申請挪威residence permit
被人寫citizenship係UK (China)
上嚟報告返個情況
到步後去見警察 我俾本bno佢 佢第一時間話呢個係要上網搞 (EU citizen係要上網做registration)
跟住我話this is not a EU citizenship 同埋我有申請過residence permit 再俾埋封信佢睇
佢又搞咗勁耐 跟住有個應該大粒d嘅嚟又搞咗一輪
最後佢地同我講話 “I’m not sure if you need a residence permit but I’ll make one for you”
到收左張卡一睇 citizenship 係寫Britain
巴打好波
http://www.parliamentlive.tv/Event/Index/dbd412f2-a641-4794-99ac-239661857a64

有冇巴絲準備睇? 今日係house of common 傾
想問下你點解揀挪威?
依家覺得嗰度點?
唔識 professor?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞