『薪火post』BNO 續期資訊(15) 謝絕伸手黨

1001 回覆
33 Like 3 Dislike
冇副簽係指佢張form冇副簽果part
定係你skip 左?
估唔到我老豆老母本BNO係94/95年簽發都要交COUNTERSIGNATORY

我仲以為坐定粒六唔洗簽...
系統gen左最複雜果張form俾我
要副簽,自己出世紙(civil and hospital),父母出世紙同婚姻證明
我都係呢張 所以好驚冇副簽會搞唔成
坐咗幾耐
呢排好似係嚴左
收到email 要副簽 但係圈子真係冇人有資格,有bc嗰啲一係非真系親屬一係未熟到可以比啲passport 資料我 如果寫信話搵唔到人再補返唔同時期嘅相比佢有冇機

利申 寄比佢嗰本舊bno 係bb相
家庭醫生?
幫推 早一年續bno喺依個post搵到好多有用資訊

醫生唔係真係識嘅話,只有醫生病人關係嘅係唔可以做副署,HMPO個網寫得好清楚。

我寧願你搵個揸過期BNO簽咗先再解釋你身邊無個合資格好過你乜都無就話搵唔到人,相就無用可以慳返。
唔該巴打
我睇過話以前係俾架,跟住好似係 (本土) 啲醫生投訴話太煩跟住先改唔俾 (以前連普通續期都要簽)
資料來源: 無
29號寄岀,啱啱上網睇

唔該晒咁多位巴打嘅努力,你哋嘅提醒同埋文件幫咗好多唔該晒

等收中嘿嘿嘿

God save the Queen
我早過你寄都係being processed
有無返教會呀?中學老師呢?
Bc無姐,bno 應該識唔少掛,照簽博下先囉
1月24號寄
2月10日收到
過期18年 小學生相
有寄出世紙副本 冇副簽

多謝寫doc巴絲打
又多兩個達陣
幫到人係開心但始終對個大勢冇影響
2015年3月,英國外交大臣告知下議院,英國政府不打算為英國國民(海外)擴展其免簽待遇[2]。
from wiki
英國WH撚揮手
同房嘅歐洲人開BANK ACC都遇到唔少麻煩
但我拎BNO一次就搞掂咗
其實唔好話要求平權,淨係希望BNO 可以同BC 有同樣既免簽證待遇都已經好好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞