『薪火post』BNO 續期資訊(15) 謝絕伸手黨

1001 回覆
33 Like 3 Dislike
我情況差唔多但無副簽
巴打你ignore副簽就交交啲野上去?
17號寄speedpost
25號轉dispatched
今朝一早就收到了
細路相、冇副簽、俾哂出世紙、父母結婚證書同出世紙
多謝哂寫doc 的巴打

巴打你ignore副簽就交交啲野上去?
bjnc
按照1997-6-30前
二、持「華僑身份證明書」者,須備文件:
(持1997年7月1日前僑務委員會核發之「華僑身份證明書」辦理無戶籍中華民國護照)
如我阿爸結過2次婚,填父母個part應該填親生定繼母?但如果要填親生既話,我而家搵唔到佢即係咪唔駛填落去
郵政個網寫成功派遞,HMPO 大概會幾耐轉status
見佢仲係寫awaiting
你有幾多個阿媽生你?

上契果啲都填埋落去穏啲

攞張出世紙出嚟抄啦
呢個問題真係好多人

睇黎都要加入Q&A
SHIPPING嘅野
最好自己CHECK

即使DHL都有機會有提早或DELAY
例如天氣都會有影響

冇得講實架喎
加埋本bno污糟左呢樣
都話係食野整污糟左
呢幾個對話真係笑撚死
咁既問題都問得出
笑話集
Cost of British passport to increase

http://www.bbc.co.uk/news/uk-42860723

The price of a British passport is to rise by £12.50 from 27 March for those applying by post.

Currently, an adult's passport costs £72.50 regardless of how you apply for it but under government plans this would rise by 17% up to £85.

The cost of online applications will also go up - but only by £3 to £75.50.
Ain't we all applying online and then by post?
有個咩bank statements 印一年仲好笑啦
FOI要等20個工作天

冇咁快掛
有冇人試過俾佢send email黎叫我交住址証明
明明寄嗰陣我有俾張稅單佢
有冇人喺公海開 post
唔肯定稅單係唔係只係通訊地址?唔係住址?所以唔接受。

你是但搵下水電煤電話學校文件有冇。呢啲應該冇問題。再唔係覆佢冇囉~
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞