『薪火post』BNO 續期資訊(15) 謝絕伸手黨

1001 回覆
33 Like 3 Dislike
喂,食得唔好嘥,快啲吼吓有咩工留低居留啦!

張證有無寫幾時到期?
自己諗下方法啦~
咁多職業/passport都合資格,仲要退左休都得
其實真係好易搵到

舉個真實個人例子
我係office搵左好多同事問佢地用咩passposrt
跟住先知原來好多人都係揸特區護照 + 一本外國 passport

一返香港就收到 謝謝各位巴打。
少女相過左十幾年再換新,冇副簽冇出世紙
新版
三點油漬
係喎😂 油漬勁omg
污糟左
職員手腳唔乾淨
食野滴左D油落去
通常兩三個禮拜
用 contact form 問下啦
都要兩個月架
玩野咩⋯哈巴咪答左你囉⋯ send contact form去問啦⋯⋯

報紙佬打錯?
係咪本本都有? 以為得我個本係咁
留名

係⋯⋯ 佢地次次check本BNO都係到食野⋯⋯
搞到本本新BNO都有3粒油漬⋯⋯

佢地好中意食雞
我有四滴
岩岩幫老公寄掛號,74蚊,話十至十二個工作天,同埋而家冇得上網check, 要填form check
我之前改過名,改名契係咪要俾正本佢?跟住會跟番本護照寄番俾我
香港郵政空郵掛號?

應該有個RB號碼。可以係郵政署網頁check⋯⋯

填Form嗰啲應該係指check當地郵局派遞資訊。

利申:填過Form,問香港郵政嗰邊點解Trace唔到件郵件係英國派遞狀況⋯
正常係要。嗰陣整改名契冇做埋張Official Copy?

如果你驚唔見,可以先寄photocopy。
HMPO如果唔接受,咁先再寄正本。

時間會長左,又要花錢寄多一次⋯
自己取捨啦~
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞