『薪火post』BNO 續期資訊(15) 謝絕伸手黨

1001 回覆
33 Like 3 Dislike
Thx 多謝指教,因為好緊張怕填錯
甘你老母
你老闆是咪BNO

點樣CAP水法?
應該真身, 應該要本人簽收
打左去cs改今晚再送, 希望唔好趁我沖涼去廁所黎一黎又走, 係唔係應該開大門等佢
應該係DHL....最高收費既服務, 我係你小7佢
支那人入印尼都唔使簽證
佢要bno 簽即係佢搞錯
佢bno同廁版都有, 有一兩年成日飛Jakarta工作,
有試過海關話佢証件唔岩, 要俾US50先可以俾佢過,
咁佢去左好多次知道一定冇咁既事, 不斷堅持之前黎過都冇問題,
嘈左好耐佢夠惡同英文好, 最後順利出關。

另外一次, 已經係個城, 有晚坐的士返酒店有警車截停佢,
警察見佢係有錢既華人, 話係身上有毒品, 要拉佢返警局,
我老闆知一去到警局就死硬, 因為成班人屈佢乜到得, 到時一落薄就大獲,
佢仲係警車時, 拎哂全身既錢俾個警察 (大概有USD 300),
D警察收左錢就話有D誤會, 即刻係路邊停車放佢走,
個獲佢連返酒店既錢都冇, 好彩搵到同事去酒店等佢找的士數
最麻煩係我聽日就飛東京4日, 如果今日收唔到, 份件係佢地到唔知會點
(當然我都心急想知裡面係乜野, 想快D見到本BNO)

DHL服務堅係差
份野應該就唔會點既, 冇咁快退返英國呱
我都係去做野, 咁撚黑暗
唔洗呀,2份dhl都係呀娘簽
喺印尼全部野都要小心啲
之前去連地勤都要cap 水
自己小心D, 唔好當好似香港治安咁好, 冇人帶唔好周圍去, 出街唔好拎D財物出黎,
的士最好坐BLUE BIRD (2013-2015年都仲係), 其他聽講都鬼鬼地,
萬事小心D就冇事
可以試下先,好多巴打都試過無副簽都dispatched
我上次收返啲出世紙份件明明利物浦果邊寫明不能屈折
條撚樣派件無打電話上嚟直接摺咗兩野塞咗入信箱
印尼唔係要睇你邊個機場入咩?我上網睇龍目島入要簽
所以黎緊我去龍目行山要用廁板
出面嗰post1001
上面timatic 咁權威嘅你都唔信 理得你邊個port 入都係免簽30日
個時急買機票信左GOOGLE
我上次喺棉蘭舊機場checkin
個地勤話冇機票記錄
跟住我親戚同佢係咁講印尼文
再係咁畀錢佢
跟住講吓講吓再畀吓畀吓錢就突然話check 得返個記錄
呢D地方真係
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞