『薪火post』BNO 續期資訊(15) 謝絕伸手黨

1001 回覆
33 Like 3 Dislike
好易搣 可能好似之前有巴打講, 換咗第2種貼紙
KOWLOON 啪啪啪 ...KOWLOON 啪啪啪
唔係話週一二有國會討論咩
有星期一新聞未
下議院:星期二下午(香港星期三零晨)
上議院:星期三下午(香港星期三深夜)
諗太多 ,香港人只係想要一個逃生門,唔出事唔會走,對澳加勞動人口無幫助。
冇能力叫「人地」收啦
英國對舊殖民地經濟關係咁弱,澳加影響力細咗好多
仲叫人啃豬頭骨?英國唔做先?
如果英國澳洲加拿大一齊收香港人,咪又係只去英國 (澳洲都多,但如果係揀國籍啲,點都係英國,free movement就去晒澳洲)其實香港人偏向好明顯。唔係話逃難唔逃難,而係逃難都好都好明顯唔係南亞/非洲嗰啲國家噉,只係選擇,客觀睇個分別就係香港人唔會去人地地方做狗,而南亞/非洲嗰啲會,因為冇得揀。
如果做狗先係「好移民」,而未出事唔走,又有能力嘅牆頭草就「唔係好移民」,唔夠忠誠。我冇嘢好講。
最大問題係澳洲同加拿大唔洗聽英國枝笛,就算聽都唔合理啦。香港宗主國係英國,唔係澳加
連入境澳洲都要去旅行社搞
而家bno喺咪97回歸前出世就可以申請

利申:97 3月出世屋企人冇幫我申請
全家阿哥家姐都有得我冇
如果你家長都有, 你應該可以申請返
零期望
我老豆老母個本都應該過哂期
同埋好似喺我出世前已經申請咗
睇DOC
平權唔包繼承其實好慘
好似我噉
全家都有BNO,但我細佬就冇
唔通全部移民,但細佬冇得咩
所以講平權都大把問題要搞
要坐移民監姐, 冇話唔得

9/1交齊野
今日就收到了 上一本bno 2000年過左期
感謝各位寫doc既巴絲 非常清晰易明
最後god save the queen
公海又有 post
邊度
唔係,唯一希望你老豆老母本有你個名,有就有。
沒就做中國人啦。
身份證大法睇下
身邊1 個BNO 持有人都無?無論過唔過期
而家識番嗰新朋友,然後等兩年後就可以用藍色BNO
我兩年前無副簽續到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞