『薪火post』BNO 續期資訊(15) 謝絕伸手黨

1001 回覆
33 Like 3 Dislike
我嗰次係送左上門先收到SMS。前後相差十幾分鐘.....
是愛呀~~

國家的愛呀~~
我個果同我講佢SIP左係我信箱....
同你朋友講,唔好傷心。因為冇一個97回歸後出生嘅小朋友有BNO....

我老豆問續嚟做乜,都有本特區㗎啦

Between 上個星期六先搵DHL寄去依家 dispatched 好快手
出事,印尼又改,除咗BC,其他英籍都要簽證。

https://www.timaticweb.com/cgi-bin/tim_website_client.cgi?FullText=1&COUNTRY=ID&SECTION=VI&SUBSECTION=00&user=GF&subuser=GFB2C

比之前情況仲差嘅係,其他英籍旅客唔可以辦落地簽(因為VOA裡面只搵到BC)

準備去印尼嘅巴絲留意!
屌你 印尼真係垃圾國家
入境條件成日都改
最驚連飛機都上唔到,地勤跟正timatic 做的話就
呃乜野?呃嗰千幾蚊?
準備去印尼使館申請簽證啦
大家都知港豬出發前唔會CHECK護照有效期,唔會CHECK要唔要簽證

否則點會一年到晚咁多失魂魚
我老豆都係咁上下,問做乜無端端又嘥成千銀,特區護照又有好多免簽證國家啦
唔洗驚,係一定上唔到,timatic 寫到咁我唔會放

利申:公司一日有好幾隻機飛印尼既小薯地勤
印尼真係垃圾國家
去過一次真係唔想再去
要幾錢?
真係要問大使館 因為佢基本上得垃圾國家先要去大使館簽
Dunno. 可能領事館都未知
你啲頂頭上司會唔會update你地啲小薯?
今日開定16先

咩POST名好?
叫各位阿哥阿姐睇第一版!
諗住去Bali玩?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞