『薪火post』BNO 續期資訊(15) 謝絕伸手黨

1001 回覆
33 Like 3 Dislike
....
煩乜呀
你個 case 應該揀咗咩 authority 都一樣係要副署,唔使諗咁多
咩 doc 冇寫咁嘅籍口就收埋算啦,依類咁直觀嘅看圖 MC 問題根本就冇咩理由要喺 doc 度寫
BNO報英國d大學國籍究竟填咩
佢之後仲會問你係唔係雙國籍

我有幾個填法
單國籍
Hong Kong

雙國籍
1.UK (冇bno揀
2. China

雙國籍
1.HongKong
2.HongKong

因為bc係收平d
我驚佢以為我填UK國籍係呃平d學費咁
啱啱收到HMPO嘅回覆,但係個數字我有啲驚嚇

https://www.whatdotheyknow.com/request/458208/response/1112317/attach/2/FOICR%2046946%20Luke%20Lo%20final%20response.pdf?cookie_passthrough=1

續領人數:19,471
有效護照數目:58,107
咁少
下...上年仲有15萬架

好多人97年先拎...07續左次之後17唔續
感覺好大獲
香港咁的環境都唔續
真係佢要死唔俾佢死咩
5萬
真係少數入便既少數
哇 打少咗個1字咋 呢十年續加埋都唔只五萬人啦
邊有可能得5萬
上年定前年問都仲有15萬定咩
屌你老味 上年三萬 今年兩萬 加埋都5萬啦
少咗十萬人。。
上年有19741人續, 得返3萬幾係過去九年續?
跌得咁恐怖
肯定錯
打少左100K人呀

There are currently 49,971,015 valid passports as of 31 December 2017. The table
below shows the number of valid passports by type of UK passport issued.

但個table 最後Total 49,871,015
嚇撚死我咩
政府都咁on9
英國啲公務員
就算總數冇變但得19000人續新

收香港人千幾蚊就屌話貴
係咁㗎啦

利申:我續果陣老母話過貴,但平時買野幾千蚊都冇野唔出聲
都唔知咩心態嚟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞