[航空]連登飛機膠怒屌APU菊花專區

1001 回覆
12 Like 2 Dislike
係喎
見2-3-2以為係767
香港冇航空公司用767
但其實我幾鍾意
2, 3或4人一組咁坐都好易安排
派餐快 位又闊
都係咁咩?
原來ANA畀屎連登仔
連登仔都當係寶

入返正題
覺得 JAL 同 ANA 其實唔係太重視香港市場
反而新加坡 ANA一日有4班 / JAL 一日有3班由東京去新加坡
但香港得 3 班 ANA 同 2 班 JAL 去東京
我記得JAL破產嗰時,轉讓咗幾條航線因航營運
同埋香港去東京啲slot俾因航霸住,就算唔夠客都要搵因龍開A320
新加坡冇廉航飛呢條線
同埋垃圾星航冇因航咁多班啦
UO同廚叉搶走左好多平價客 邊有得玩
係喎Scoot冇飛

新加坡飛東京7個鐘
難怪啲新加坡人鍾意去香港多啲
可能比較多商務人士或者日本人坐,ANA啱晒啦
我唔覺得係霸囉
如果係霸,咁UO都開唔到靚時間嘅東京航線 (如UO848/UO870)

但又解釋唔到點解ANA鳩做香港 market
ANA SIN 全部用 787-900
冇 UO/HX 嗰陣都好似係咁樣喎
美帝以前呢種headphone 要收錢。見過人唔俾錢。打直個Hand rest 將隻耳埋去個窿度聽

幾年前去日本搭內陸機都係呢隻
以下為估
因為香港做base商務客會揀CX多,就算日本班商務客坐NH都只要派789俾NH859/860就夠(NH國際線好靠HKD/NRT,JL都叫有條KIX-LAX線,NH NGO/KIX得大陸同東南亞)

同時我諗NH主要想搶新加坡去美國轉機客
無記錯的話,CX566/567就係JAL摺左大阪線先俾因航開
打錯,係HND唔係HKD
未用787之前佢都係用殘到仆街嘅763 NGO到而家都仲用緊737
可能競爭太大或者知道香港人點都會坐,掟啲763嚟香港散貨

利申:9up
屌佢CA堆細機無椅背mon都算,A332都無,但又唔畀人拎部電話出黎,想點

第一日坐CA?
係,第一次坐
雖然服務同飛機餐我覺得好過好年輕好香港個間

飛機餐就起碼有正餐你食

不過味道就真係
而家都多日本人坐廚叉同UO 試過做隻HX610 FULL LOAD 成架機入面有七成都日本人
如果係北京上餐就算把啦
前年EK都終於開A380去日本
睇嚟而家日本愛國都無咩市場
成日HX做NRT特價去程都指定坐HX610
日航風光的日子......

可能EK太多A380用唔晒啫
日韓的地理位置唔足以吸引到日本人同泡菜去DXB轉機
下我覺得還可以喎
佢日本上餐食便當tim
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞