[航空]連登飛機膠怒屌APU菊花專區

1001 回覆
12 Like 2 Dislike
引擎放到入747F入面
問一下
拎住JAL 商務艙機票可唔可以去玉衡堂?
可以,有oneworld J機票入到任何一個oneworld lounge (除左CX外,QF都得,點都好過JL用plaza premium)
問一下
拎住JAL 商務艙機票可唔可以去玉衡堂?
可以,有oneworld J機票入到任何一個oneworld business lounge (除左CX外,QF都得,點都好過JL用plaza premium)

修正少少
以前EY都用金屬刀叉嗰陣
都唔知幾多流出咗市面
艙等D又得唔得?
即係網上旅行社買嗰啲平機票

佢上次叫我入澳航個LOUNGE JA WOR
澳航嗰個又9點半先開
你張飛幾錢都係business class嘅人 唔駛自卑
JAL香港應該係叫入QF個Lounge. 不過可能JL736唔係.

不過CX除左1st class都入得 .

講返飛機, 唔好講LOUNGE, 變左飲飲食食POST
https://www.cathaypacific.com/cx/zh_HK/travel-information/flying-with-us/all-lounges/admittance.html

即係日航同QF簽左contract由QF lounge provide service俾JL J客
但照入CX business lounge係可以
次次搭飛機都趕頭趕命咁
入到去好多時已經final call
公幹嘅人時間更加緊張
點解會有時間去lounge嘆
有得去玉衡堂就一定會去
澳航嗰個又咁晏先開
唉 啱啱睇左6月會用番舊艙787飛735/736
你自己趕頭趕命啫
次次搭飛機都趕頭趕命咁
入到去好多時已經final call
公幹嘅人時間更加緊張
點解會有時間去lounge嘆

出TRIP係密到直接係LOUNGE用NOTEBOOK做野, LOUNGE好重要LO.

其實你自己安排問題者. 同埋出TRIP先多時間, 飛機又會DELAY.
講起JAL,佢都算係咁
當其他公司都幫787轉哂3-3-3,佢批788/789都仲繼續用2-4-2
呢樣真係正
可惜得國際線787先係(飛歐洲美國嗰啲)
唔明JAL批77W點解會用2+3+2排J
唔知
但佢咁樣2-3-2都做到個個位direct aisle access先好野
但個middle seat好似被世界遺忘咁
EY撚淨係排隊等行李寄艙已經冇晒時間
人地有lounge, 唔計公廁pp, 本身己經有priority checking. 一係就早d出門口.
我反而係有priority就次次預到最炆
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞