[航空]連登飛機膠怒屌APU菊花專區

1001 回覆
12 Like 2 Dislike
少啲flow control

333有電視仔.....
留意到因龍班班都飛M503
反而因航無
置乘客於險境
支那ATC: 飛M503即放, 唔係就HOLD 10個鐘ON GROUND, 因龍你飛定唔飛
因龍: 飛LO習大大
支那飛邊條airway 唔到你航空公司決定
徙鳩氣啦間野
王岐山落馬,驚比人搞
海航旗下有咁多分公司
新公司又咪海航背後做大老闆
佢d所謂香港人又咪新香港人
Agger
支那公司無限分身
一日唔改 Livery 同 Logo
一日都仲係支那海航
改完咪又係洗底, 支那最叻就係扮左手交右手.

Scoot 來回加 20kg 行李要 340
即 1,561 + 340 = 1,901

CX 要 1,981
但包 30kg 行李、早餐/晚餐

CX - Scoot = 80蚊

所以搭廉航未必一定慳過傳統航空公司
最緊要係格下價
(當然搶平飛 / mega sale 另計)
新加坡有因星兩間鬥壓價先咁平 連港航都做唔住 你睇下日本線因航同lcc差幾遠
不過我都試過去icn因航係咁多間最平
我見佢 quote Scoot
所以咪搵 S'pore lor
同埋係搵較人道嘅時間
我自己覺得返左咁耐工又搵到錢,點解要捱眼訓坐凌晨機 (我搭任何交通工具都訓唔著)

啱啱 Skyscanner 搵東京 (19/1 - 24/1)
早去晚返
唔計 Mega sale

UO 來回行李 458
UO 成本:2,432 + 458 = 2,890
JAL成本:2,856
但條航線的確劃喺中國範圍, 點解講到好似大陸唔岩咁?
搞乜JAL咁平
而家因航JALANA都可以做到二千尾三千頭
樓上班友嫌佢機舊囉
我any airline but UO
國際慣例呢D邊界航線都要隔離國家同意先開, 而家支那自己話開就開, 跟本係挑釁. 明恰鳩台灣, 點會岩?
貼緊邊界應該要對方都同意掛,同埋兩邊政治關係問題,可能覺得對邊挑釁

可能擔心一但關係轉差,會有另一次KE007掛
做緊promo嘛,用Jal Promo VS UO正價
但佢直飛好多日本埠仔喎
總之係人道時間
非人道時間廉航會有優勢
UO要買遠期先會平
就算唔sale都會平過JAL

當然Service係兩個世界嘅事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞