[航空]連登飛機膠怒屌APU菊花專區

1001 回覆
12 Like 2 Dislike
而家日航仲有冇跪地斟酒
今日坐LATAM business 係JFK等左3個鐘行李
巴打住喺美國 ?
唔係,依家等緊因航返香港

貼返個餐,牛肉其實煮得好過因航,因航上次坐去BOS 個牛煮得好dry
係咪仲好凍?
btw早幾日有架星航去JFK嘅A380因為風雪要轉為降落細機場
唔知架機走咗未呢
well done!
朝早好凍,但去到黃昏暖返幾多

今日都見到部SQ A380, 唔知係唔係巴打講個部

同埋checkin 見到好多checked luggage 就咁放係counter 但一個因航staff 都無,真係俾人偷左都唔知咩事
巴打飛南美邊度?
其實除咗經美國轉機仲有冇其他選擇?
一諗起畀人當你係賊咁盤問+搜身就真係
張 business 要幾銀 ?
Lima 飛返黎,用AM換 one world package.
無咩選擇剩係得LATAM係JFK轉到因航機。我過關好彩無俾人問,係行李話海關要check哂全機行李所以等左3個鐘

中間d內陸機坐過部28年機齡 735. 又chok 又有怪聲,個程機嚇死我
用Asia Miles 大半年前換定。飛788我覺得靜過因航A350
上次8月坐完,果時有welcome drink ,可能因為果次壞左GPS,乾煎左2個鐘先起飛
決定用邊個lounge竟然係視乎有冇魚蛋粉食
原來閘口條柱換咗芒
冇得伸直張凳就係「假」嘅商務客位?
著牛仔褲坐J class?
烈酒嘅選擇有孟買藍寶石同絕對伏特加
啲指甲
講起飛機餐,今年食左依個我覺得幾有水準既經濟飛機餐

奄列飯個蛋可以有蛋汁出 ,有雪尻
我不嬲都唔明白咩叫假J lor
廿年前全部都係Z形咁瞓架啦
香港飛日本係短途
用regional J根本好合理
只不過有時飛機調動,有機會畀你坐到長J凳啫
唔知足
好似幾好味
小菜/甜品維持有3兜,算有良心
btw有冇人食過日航KFC?
日航咩機咁正
同埋我想講,其實依張凳好舒服,至少我飲飽食醉之後著左seat belt sign 都唔知,要2個空姐叫醒我準備降落

Off topic : 食左餐之後佢話我有咩意見,我話有冇snacks 佢俾左依個我,都唔錯
我上面係前日KIX -> TPE

JAL可以上網睇曬有咩食
通常1-15號 一款,16-31一款
唔同地方出發又會有小小唔同

之後TPE返大阪慘過食屎
我見主要係美國線
應該係聖誕期間限定?
其實個魚蛋粉唔係好食到唔食唔得嘅 都唔明有咩咁吸引
利申淨係食過一次Skyteam個魚蛋粉 之後去都冇再食
上面打漏左,其實對比之前既日航其實己經小左一個餸,不過以而家既standard 已經好好

返大阪果餐應該係長榮空廚整?好尻撚柒難食
果一刻覺得原來因卷係美食
今次都有坐過delta a319,覺得有d驚喜,有電視之餘仲要個位唔窄
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞