[航空]連登飛機膠怒屌APU菊花專區

1001 回覆
12 Like 2 Dislike
新龍搞到冇哂自己特色
點樣影到依個角度嘅飛機相
有無巴打知機師係咪客機貨機都要揸
會唔會話分開
我都係咁話,而家完全無晒港龍嘅特色
機頭要特登keep返條龍喺度,比啲大陸人認得呢間係KA
但無人諗過隻機門係向左開,結果一開門都係睇唔到
貨機佬係專做貨機
好似辛苦過載人好多
點解呢?
之前睇過個節目講
無記錯好似話貨機通常走通宵
因為夜晚通常天氣好啲可以慳油啲
變相係瘋狂開通宵
而且成日要去啲山卡啦機場on duty
飛完之後又要on99咁轉機去下一轉嘅機場
大概好似係咁

仲要無得食飛雞(利申鳩up)
之前外星人機定土耳其貨機會有個女crew跟機做呀四,比人嗌佢做慰安婦
通宵係因為夜晚機場無咁繁忙,slot無咁緊。而且對快件有好處,你諗吓寄速遞,佢收貨可以收到9點,12點上機,等朝就去到歐洲同全亞洲半個地球,幾撚方便
咁唔計貨運公司
有客有貨既公司機師又有無得自己選擇?747 777 332有客機有貨機
定一開始請你既時候請個個位就係個個位?
同埋貨機係去一個國家10幾20日唔同地方
Cx d貨機有時去完阿拉斯加再去美國唔同地方再番香港
呢幾年入職既so黎講分左去747貨機機隊都幾唔抵
貨機既so同flight attendance冇咩分別
第二就係牌既問題
萬一唔知幾多年後間公司摺左你要另外搵airline
你揸住個747既牌一定冇揸777 a330a350牌咁著數
不過你冇得揀分到咩fleet就咩fleet
咩係外星人機
btw呢啲咁抵死嘅term只有香港人識改
Cadet冇得揀
一開始你揸咩就咩
除非之後公司調你
當然你可以儲夠經驗就走既
有EK 777 senior training captain都去左黎KA做fo揸a320
香港人最鍾意既順豐快遞既貨機冇記錯係有女crew負責serve cockpit crew
話時話
點解以前飛機個鼻總係黑色
但而家大部份都跟番機身顏色?

亦有ka capt返澳洲飛biz jet 同fokker
邊個咁霸氣

呢度有人答:
以前飛機油漆含鉛,會阻礙雷達訊號收發,而黑色油漆不含鉛,所以採用
而家嘅飛機油漆改進咗,不含鉛,於是可以有其他顏色選擇
而家揸得747都預左揸貨機啦應該
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞