[航空]連登飛機膠怒屌APU菊花專區

1001 回覆
12 Like 2 Dislike
乜撚野topic
先利申:其實我未食過因卷
網上睇圖,見到除咗卷 (wrap)之外,仲有格仔餅 (lattice pastry),各有不同口味
lattice pastry我喺加航食過,好難食 ,睇嚟想學因航唔係咁易
大家有咩comment呢?
我試下集合下先:

因卷堅難食
不過個idea唔錯,一路食一路睇電影好方便,唔明點解有人屌
係相同飛行時間,歐洲果邊係唔會有熱餐,應該話亞洲客對熱餐有種莫名執著

早幾年華航HKG-TPE線派包派左兩星期唔夠就被投訴到跪低要派番熱餐,上年再改華航係正餐時段都寫明派熱餐
因航都被投訴到正餐時段唔再派因卷派番飯就知咩事
亞洲人係咁
我之前搭歐洲啲傳統航空公司內陸機,得杯可樂咋

可能咁嘅思維好似啲人話地鐵雖然垃圾,但係好過英國,所以唔應該屌
問題係上機前大把時間同選擇,一定好過個飛機餐
更何況呢個做法一定會方便機組人員同乘客,互有得益都唔滿意

Between LH歐洲內陸線有熱餐
竟然派餐後個半鐘先收餐,個餐盤阻撚住晒
後來佢send個問卷調查俾我,充份反映咗不滿
係13年過年坐CX566去KIX個因盒,到而家都好似無點變

而家因航話出buy on board俾KIX/NRT/ICN red-eye同SGN線,佢係cut左因盒定變因卷、想要其他野要買?
所以我之前話KIX/NRT/ICN red-eye玩buy on board menu我唔睇好可以玩得耐,就係因為亞洲人心態就算唔食都要有
睇番日子,呢張應該係14年CX659 red-eye去SIN,但CX566果個都差唔多...
1DEC2017 CX566
係13年過年坐CX566去KIX個因盒,到而家都好似無點變

而家因航話出buy on board俾KIX/NRT/ICN red-eye同SGN線,佢係cut左因盒定變因卷、想要其他野要買?
睇番日子,呢張應該係14年CX659 red-eye去SIN,但CX566果個都差唔多...
1DEC2017 CX566
我對凌晨機派因盒就接受到,唯一不滿係我唔想要檸茶,情願佢派台灣線盒道地烏龍俾我

BTW,想知呢d因盒/因卷航班訂左特別餐會派咩?
可以學下EK red eye俾小食
不過都會屌架啦
講開飛機餐 KE個餐真係麻麻地
不過佢有哈根大師先加返d分
movenpick 好難食
因航幾時先換返哈根大稱呀
佢係咪一條條線?
我係4/12去名古屋同8/12回程番香港都係大師朱古力味......
話時話 而家Y CLASS係咪都有雪鳩派 對上一次坐Y已經係15年尾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞