[航空]連登飛機膠怒屌APU菊花專區

1001 回覆
12 Like 2 Dislike
淡季4程機都1人訓3排位.

旺季聽D FD講係爆到. 拉暈計埋BIZ都有賺.

同埋好多大HUB機場都飽和, LHR EK開夠1日10班. A380 HUB MODEL其實唔係無得做. 不過真係得中東油王玩得掂.
咁又唔好咁講, 對坐開因航D爆LOADING ECON 77w客, 一班50% LOADING既A380其實好爽.
唔係, 拉上補下. 旺季/熱門線賺, 拉上補下. 同埋做HUB就係要NETWORK大, 靠scale拉低operation cost, RUN開KEEP到客. 又有自己機場, 唔似因航要捱機管局個D貴BAY位.

同埋EK其實係中東三寶黎講算少做DEEP DISCOUNT.
突然間企到咁硬
我想問作為乘客 A380有乜野唔正?
空間感大同埋靜得咁緊要有咩其他機比到你?
個人鍾意坐 777 同 A330 多啲
同埋坐 full load A380 等行李等到傻
佢四引擎食油多
佢運貨量細
關個乘客咩野事?
個客最緊要係坐得舒服姐嘛
我覺得呢樣野A380做得足
B777嘈到開足十個鐘吸塵機咁好好玩?
去外國本身都要排入境, 其實唔會覺等行李有問題.

而且香港人應該俾呢2年機管局訓練到等1個鐘行李面不改容.

所以返香港打死我都唔CHECK BAG
飛機膠同一般人睇既觀點係唔同.

同埋佢地成日都強調A380 FULL LOAD要排好耐上落機+行李好晒時間. 一般人1年飛唔到1次其實唔會覺得個分別係邊.

反而3-4-3 77W連WC都唔夠分, 其實一樣地獄. 不過睇機都係偏見對偏見, 無乜必要嘈.
不如話英姐終於找到位反擊.

雖然呢招係7傷拳.
排EU隊接近直行直過都唔覺得要等幾耐
過左閂十分鐘內就到
明明接近Full load
你可以話我好彩個gip落得快
Heathrow, Munich, Wien, Roma都未試過要等D乜

我就未試過要等得耐
係返黎HKG條belt成日同UO share條belt耐到傻
咩機都係咁架啦
要飛兩岸嗰啲
應該都係國民黨fans
其實對台灣嚟講唔傷
反正啲支那人跟團去到食嘅住嘅全部都係支那投資
台灣本身無幾多錢落到袋
但有勁多台灣人係支那做嘢
咁玩法韓國同港澳嘅航空公司 fat fat la
因航又贏
雖然台商都係奶共狗多, 但台灣同支那人都係過年大過天, 唔係深藍, 中間派個D都會有負面感覺.

台灣左膠, 偽中立唔係少數.
歐洲係LHR入境煩同耐. 其他真係OK既咁又.

TPE WEEKEND分分鐘等仲耐. 不過排過最HIHI都係BKK, 3個鐘. 痴X線.
經香港囉
新年香港咪一樣咁爆. 幾萬個機位點爆出黎.

https://www.ptt.cc/bbs/Aviation/M.1516295173.A.B2F.html
推 Stan6003: 讓因航再度偉大 01/19 01:28
因航威出國際
KE有A380
運豬車來了
Make CX great again
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞