[航空]連登飛機膠怒屌APU菊花專區

1001 回覆
12 Like 2 Dislike
巴打點知 ?

Flightrader 重係只係寫左 772
部 709 依家係係東京

睇親air crash investigation都係呢堆老爺機
殘到咁點解仲要整
湯左佢仲好
命仔緊要嘛
Tupolev就話啫
ATR可以好新

我指湯舊機
三四十年果堆牛肺機
747表示 老娘唔發火當我牛肺?

btw 好多DC3仲老當益壯 炒機與其罵架機不如話啲落後地區唔識整機
747啲Packs 嘈到戴耳塞都頂唔順
RB211嘅747著埋車簡直係五雷轟頂
748好少少
744真係 睇埋佢pack底噴水果野仲
最偏坐過fokker100
香港出發冇咩冷門野坐
得757/e190偏少少
748 真係靜好多
唔好話Cargo 冇遮冇擋
Terminal 隔住玻璃都聽到佢尖叫
KL/QF 啲744
今日先坐完QF 747-400 ER
服務都幾好
用A330立即變龜速
B732都仲有飛 舊機有咩大問題
隔音都係好大問題
十幾個鐘
搭完可能變聽覺隊
所以搭長途機 耳塞係好緊要
前排隻港龍602又係痴左線
4t幾bulk 重要全部三文魚
https://www.routesonline.com/news/38/airlineroute/276685/cathay-pacific-oct-2018-tel-aviv-aircraft-changes/

Cathay Pacific during the month of October 2018 plans to introduce Airbus A350-1000XWB aircraft service to Israel, operating on Hong Kong – Tel Aviv route from 03OCT18 to 27OCT18. The A350-1000XWB is scheduled to operate on 6 of 7 weekly flights, replacing -900XWB.

Previously not highlighted on Airlineroute, the oneWorld member is expanding service to Israel, with 6 weekly flights for 02APR18 – 26JUN18 and 12SEP18 – 02OCT18 period, 7 weekly during 03OCT18 – 27OCT18 period.

CX675 HKG0100 – 0755TLV 351 x2
CX675 HKG0100 – 0755TLV 359 2

CX676 TLV1515 – 0615+1HKG 351 x2
CX676 TLV1515 – 0615+1HKG 359 2
ATR 呢十年炒得好勁
仲以為會禮拜六安息日果班先用359
有無人會去新加坡航展 trade day?
今年有jas39
rafale su-30mkk
E190 好似坐緊巴士咁, 2+2 座位
但又比想像中靜同舒服, 好過坐738

香港出發唔計私人飛機, 佢係唔係最細
南航飛過erj145 去梅縣
而家唔知仲有無
https://udn.com/news/story/10930/2920062

恒春機場都係算把啦,都唔知當年邊個話要起
提議東南亞機落恆春唔落桃園真係難分真與假
「......恆春機場當初的目的是為了訓練側風起降的機場。受地形氣候影響,恆春半島每年10月到隔年4月盛行落山風,跑道方向故意讓落山風成為是標準的側風,常造成班機無法起降或停飛,客人相繼流失......」
https://zh.wikipedia.org/wiki/恆春機場

喺sim 練都得啦
起多條crosswind runway囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞