[經典共賞] 牛仔 • Workwear • 軍褸 • Country Style (3)

1001 回覆
31 Like 5 Dislike
試左件38
手臂位好鬼闊
但36又衫身又太短
軍褸係咁架喎。
一係就接受佢,一係就買時裝版。
因為之前買件tanker唔係咁
係ig search 一個叫owatteruman 嘅日本人,我覺得佢著得好好。 牛仔,vintage, 軍褸,咩元素都有。
巴打,bedale 係barbour 其中一件褸嘅名,係中身,pat pat 無袋。 如果巴打著36係just fit 得三個可能,1. 係巴打好高大,2. 係巴打試嘅係日版 3. 係barbour international 條line . 日版同international 嘅sizing 係fit asian。 英版bedale 36 係超大件,除非大肥佬or 六尺大隻仔。

係香港因為熱,著barbour, 都係單著多。 但其實本身佢design 係for overcoat.

仲有,大部分barbour 都唔應該over 2K .... 香港舖食水好深。

想買就係selfridges online 買啦。
唔該巴打,想問英版同日版仲有咩分別,例如產地唔同?同埋英版size會唔會對應到日版,例如英32等如日36咁樣?
香港係咪冇英版試?
日版同英版都係made in Uk (Bedale 做例), cutting 完全唔同。 日版係slim fit, 英版闊身。 講著上身好睇(一般人), 日版。 想有barbour 味,英版。

英版

日版SL

tst houses shop 好似有英版
印象中, A記 Barbour都係Slim Fit, 應該冇最傳統個隻. 如果嫌Slim fit 窄, classic 闊, 可以考慮下Ashby. 個人覺得都唔錯.

你試長身個件有機會係Beaufort.
太多褲,已經操緊條103
睇左一陣Taylor Stitch 嘅website, 覺得d 野都幾靚,價錢俾Filson 親民好多,有性趣條Camp Pants, 等restock .

有無巴打有著開?
我著開33褲 32腰會唔會緊
難d呀,豬仔d碼唔足,又底腰
睇完想買件褸同褲,點知out of stock
Sad
桃套郎係咪高腰過豬仔? 想jj位無咁緊
唔係 桃太郎都係好低腰,我有條0705SP 又係著左排就擺左係到
桃緊好多,夾袋
桃仲緊過豬喎。
想搵闊腳既牛 睇中桃同豬106 但兩個都好似頗低腰同j位好緊 有無其他好介紹?
Orgueil
Heller’s Cafe
Five pocket 個款好似幾好 巴打們知唔知呢個brand色落點 感覺上好似豬仔同桃比較穩陣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞